Srijeda, 3 lipnja, 2020

NIJE U ŠOLDIMA SVE: Dalić odgovorio hoće li ostati izbornik ”imam li ja sada pravo te ljude iznevjeriti?”

“Sada je idealan trenutak da odem! Odluku sam donio još poslije Amerike, sa svojom obitelji, i ta odluka je u meni. Ali, dolaskom u Zagreb, kada sam vidio onaj doček, tu svoju odluku moram preispitati. Zbog tih običnih ljudi, koji su mi najvažniji, zbog tih emocija… Pitam se: imam li ja sada pravo te ljude iznevjeriti?”, rekao je izbornik Zlatko Dalić za Večernji list.

“Prešao sam preko nekih stvari preko kojih nikada ne bih prešao, samo zbog Svjetskog prvenstva, jer sam bio uvjeren da ondje možemo nešto napraviti. Šutio sam, trpio sam neke stvari, dovoljno sam iskusan, neovisan, neopterećen, a Hrvatska mi je san. Što mi je zasmetalo? Najprije, četiri mjeseca slagao sam svoj stožer, gubio energiju na to. Dalje, nakon poraza od Perua u Americi, neki zovu telefonom, smjenjuju me, konzultirali su i igrače o tome. Srećom, bilo je tamo pametnih ljudi koji su to zaustavili. Dalje, klubovi pišu priopćenja nitko iz Saveza na to ne reagira. Ne zbog mene, Zlatka Dalića, nego zbog integriteta izbornika. Napadaju me, a nitko me ne brani. Zato sam tako odlučio; ne smijem dopustiti da me za dva mjeseca, opet nakon prvog poraza, neka “dva frajera” opet smjenjuju”, pojašnjava.

No, nije zamjerka Davoru Šukeru, nego ljudima oko njega.

“Davor mi nikada ništa nije rekao; osim – ti si izbornik, radi po svome, i na tome kapa mu do poda. Ne govorim ja sada o Davoru, nego o ljudima oko njega. Nisam balavac, da će sa mnom raditi što hoće, a ja ću šutjeti. Ja sam stekao ime svojim krvavim radom, trudom, i sad će neka dvojica-trojica odlučivati o mojoj sudbini. Ja ću sam odlučiti o svojoj sudbini. Samo hoću mir, stabilnost”, poručuje.

Kako kaže igrači su ga podržali.

“Jesmo nakon polufinala i finala očekivali doček u Hrvatskoj, ali nismo očekivali ovako nešto, ovoliko ljubavi, emocija, nismo ni slučajno. Tri dana Hrvatska slavlja, presretan sam, preponosan, prezadovoljan što vidim toliko jedinstva, zajedništva, stare i mlade kako se vesele, plaču, toliko ushićenja. Možda je to i sjajnije od našega srebra”, poručio je.

A dojmovi iz finala – nije mu bilo lako, nije slavio sve dok nije vidio Zagreb.

“Presudio je penal koji se ne svira u finalu SP-a. Sudac se pet puta vraćao i gledao snimku; ako nisi siguran, onda ga ne sviraš. To nas je dotuklo, nismo se imali snage više vratiti. Nikada neću prežaliti taj finale, cijeloga života to će mi biti u glavi. I nisam pogledao snimku finala, ništa nisam vidio, ne mogu to gledati”, poručio je.

Rekao je da je idući cilj reprezentacije osvojiti Europsko prvenstvo, a isto tako otkrio ono što je mnoge mučilo – svi će igrači ostati: “Nisam dobio informaciju da će netko otići, ali svatko odlučuje o sebi, svojoj karijeri, zna svoje motive. Luka Modrić može iznijeti još EP, odigrati još dvije godine. Takve je građe, radnik je, profesionalac. Opet; srebrni si na svijetu, najbolji si igrač SP-a, osvojio si Ligu prvaka, što ćeš više… Naravno da treba ići u pomlađivanje, i Liga nacija mora biti prvi korak u tom smjeru, ali oni su drugi na svijetu, ne možeš ih sad eliminirati. Jer, svi oni su dobro igrali, pa i Strinić i Pivarić koji su bili toliko osporavani. Dalić je još pod emocijama, pod dojmom svih događanja posljednjih dana… ”


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> POZNAT ODGOVOR: Znate li kako je reagirao Kalinić na ideju da ipak dobije srebrenu medalju?

>>> DALIĆ ODGOVORIO NA PITANJE O THOMPSONU: Što koga briga tko je pjevao? E, nećete gospodo, kako vas nije sram

>>> BOŠNJACI NAPALI IMAMA ZBOG NAVIJANJA ZA HRVATSKU! Njegov odgovor ih posramio za sva vremena

>>> Ronaldo ostavio napojnicu od 20 tisuća eura – imao je samo JEDAN UVJET koji je sve oduševio

Komentari

Komentari