Ponedjeljak, 13 srpnja, 2020

NIJE SAMO ŠEŠELJ: Gore su me vrijeđali zastupnici Vučićeve stranke, nego radikali

Aleksandra Jerkov, zastupnica Demokratske stranke u parlamentu Srbije, gostovala je u programu N1 i komentirala uvrede koje je jučer dobila na svoj račun od strane Vojislava Šešelja, zastupnika njegove stranke, ali i zastupnika vladajuće koalicije u Srbiji.

Jerkov je našoj reporterki Katarini Brečić objasnila što se točno dogodilo na jučerašnjoj sjednici Skupštine Srbije.

“Ja sam u dijelu Skupštine u kojem se postavljaju pitanja, postavila dva pitanja. Prvo, kad će Šešelju biti oduzet mandat. S obzirom na to da je naš zakon jasan, u njemu piše da je osobi koja je pravomoćno osuđena na više od 6 mjeseci zatvora prestaje mandat, a Šešelj je pravomoćno osuđen na 10 godina i pitala sam predsjednika administrativnog odbora koji se time bavi kad će razmatrati slučaj Šešelja. Drugo pitanje bilo je predsjednici Skupštine. Pitala sam ima li Skupština namjeru zaštititi Tomislava Žigmanova, jer je Šešelj rekao da će početi intenzivnije počinjenje zločina i da će početi upravo od Žigmanova”, kazala je Jerkov.

Nakon što je postavila ta dva pitanja, u zastupnici u srpskom parlamentu uputili su salve uvreda na njezin račun. “Nisu to bili samo zastupnici Srpske radikalne stranke, drugi par rukava jest da su oni u tome imali apsolutnu podršku i odobravanje zastupnika vladajuće koalicije, kao i predsjednika Narodne skupštine. Meni su gore uvrede dolazile od strane zastupnika SNS-a, nego od radikala. Govorili su mi, među ostalim, da jedna Srpkinja ne treba tako govoriti i da je Šešelj narodni heroj, a ne zločinac. Oni su u jednom trenutku došli do mjesta gdje sjedim, opkolili su me u klupama, dobacivali mi, pjevali, a kad sam izašla iz dvorane, ispisali su to što su mi govorili na mojim papirima i to je naišlo na apsolutno odobravanje vladajuće stranke. Šešelj mi je rekao da će mi govoriti da sam ustaška kurva do kraja života, sve dok mi ne bude zagorčao život. Sve to ne nailazi ni na kakvu osudu vladajuće koalicije”, kazala je Jerkov za N1

Upitana hoće li slučaj prijaviti policiji, Jerkov je rekla da bi policija na to trebala reagirati po službenoj dužnosti, obzirom da se sve dogodilo javno. “To su stvari koje su se dogodile javno, to su stvari koje su svakome dostupne i na koje bi državni organi Republike Srbije trebali reagirati po službenoj dužnosti. Ako osuđeni ratni zločinac najavi da će počiniti zločin i kaže od koga će početi, onda policija treba reagirati po službenoj dužnosti”, rekla je Jerkov.

>>> KOMENTAR: Zašto vlada nije otkazala dolazak nakon Šešeljevih prijetnji? Incident koji je osramotio Hrvatsku je bio očekivan

>>> IZVANREDNE VIJESTI: Jandroković prekida posjet Srbiji! Šešelj gazio hrvatsku zastavu i vrijeđao delegaciju!

>>> (VIDEO) KAOS U SRPSKOM PARLAMENTU: Vikali joj ‘Spodobo, ustaška k..vo’ a predsjednik na kraju nju ukorio

Komentari

Komentari