Nije izdržao: Pogledajte što je komentator RTL-a učinio kad je saznao sa Saračevu smrt

Podijeli

Vijest o tragičnoj smrti legendarnog Sarača šokirala je mnoge, a zatekla je i TV-komentatora RTL-a i Arene Sport, Filipa Brkića

Legenda hrvatskog rukometa i trener Podravka Vegete Zlatan “Zlatko” Saračević (59) umro je u bolnici u Koprivnici nakon što mu je pozlilo poslije utakmice protiv Lokomotive. Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena i ugledni rukometni trener umro je nakon što je njegova ekipa u derbiju hrvatskog prvenstva u Koprivnici pobijedila Lokomotivu s 32-29 i napravila veliki korak prema novom naslovu prvakinja, prenosi Sportski.net

Saračević se radovao pobjedi svojih igračica, no nakon utakmice mu je pozlilo nakon čega je hitno prevezen u koprivničku bolnicu. Saračević je nakon utakmice vozio kući trenericu vratarki Barbaru Stančin. Na semaforu mu je pozlilo te je Barbara odmah pozvala Hitnu pomoć. Nažalost, liječnici ga nisu uspjeli spasiti i Saračević je preminuo nakon što nije uspio pokušaj oživljavanja.

Vijest o tragičnoj smrti legendarnog Sarača šokirala je mnoge, a zatekla je i TV-komentatora RTL-a i Arene Sport, Filipa Brkića, koji je usred prijenosa utakmice PSG-a i Monaca (0:2), saznao što se dogodilo.

‘Ostali smo bez velikog čovjeka’

Brkić i Saračević godinama su surađivali na tijekom prijenosa hrvatske rukomente reprezentacije na RTL-u pa su tako s vremenom postali veliki prijatelji. Brkić je dosta teško podnio smrt Zlatka Saračevića i usred prijenosa se rasplakao.

“Oprostite mi, trenutak u kojem sam zastao i nestao… Trenutak u kojem sam, nažalost, saznao vrlo ružnu istinu. A to je da je… Da je otišao jedan od najvećih hrvatskih rukometaša Zlatko Saračević. Danas, nakon utakmice… Dobio sam potvrdu te informacije sada da je preminuo. I… Ovo je trenutak u kojem je hrvatski sport ostao uskraćen za jednog istinskog sportaša, vrhunskog sportaša i jednog nevjerojatnog čovjeka, širokog čovjeka, dobrog čovjeka. I oprostite mi što moje misli nisu u ovom trenutku u Parizu, na Parku prinčeva”, govorio je Brkić u prijenosu uživo.

Uspio se na poluvremenu malo sabrati, ali je u nastavku utakmice još jednom spomenuo Sarača.

“Veliki derbi za kraj šokantnog dana u kojem su hrvatski sport i Hrvatska ostala bez velikog sportaša i velikog čovjeka, Zlatka Saračevića koji je, nažalost, danas iznenada preminuo nakon prvenstvene utakmice njegove Podravke protiv Lokomotive, derbija hrvatskog prvenstva kojeg je Sarač dobio. Na putu kući… Stalo je kucati veliko srce velikog olimpijskog pobjednika i jednog od najvećih rukometaša koje je Hrvatska ikad imala”, kazao je Brkić.

Otkrio je Brkić i veliku Zlatkovu strast prema francuskom nogometu, pa i samoj Francuskoj gdje je proveo veliki dio svojih igračkih dana.

“Da je živ, sad bi gledao s nama ovu utakmicu jer je volio francuski nogomet. Volio je Francusku u kojoj je proveo brojne igračke dane. Čovjek je koji je dobro poznavao prilike u francuskom nogometu. I oprostite mi na mojim emocijama, na mojim mislima i na smanjenom fokusu na ono što se događa večeras na Parku prinčeva”, rekao je Brkić.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> TO JE TO, POČINJE: Uvode se putovnice za cijepljene, morat će ispuniti ovih 12 glavnih uvjeta!
>>> Oprez! Mogli biste ostati bez 1.000 kn: Neki već dobili kaznu, ljudi su van sebe…
>>> Dostavljač hrane u suzama: ‘Opet ću biti beskućnik, zar je toliko teško dati napojnicu…’
>>> Prije temperature 37.8, kašlja i umora – osjetio je jako neobičan simptom korone…
>>> Ukidaju li se uskoro ove mjere? Božinović objasnio što nas čeka
Komentari

Najnovije