Nedjelja, 29 ožujka, 2020

(NI)JE BIO U HOS-U? Pripadnici ove postrojbe poveli zanimljivu raspravu o Beljaku

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak često i ističe podatak o svom sudjelovanju u Domovinskom ratu i to u periodu između 1990. – 1992. godine. Također ne skriva kako je pripadnik HOS-a, pa svaki njegov istup vezan uz ovu postrojbu uznemiri bivše hosovce koji gotovo u glas komentiraju kako bi znali da im je Beljak bio suborac.

Upravo takva jedna konverzacija povela se ispod objave pukovnika HOS-a Damira Radnića. Iako je Radnić objavio status vezano uz prodaju HOS majica i nije imao nikakve veze s Krešom Beljakom, razgovor je krenuo u tom smjeru kada se jedan od komentatora zapitao bi li jednu takvu majicu trebalo poslati predsjedniku HSS-a. Uz to, “zalijepio” je i Beljakov odgovor s nekog drugog statusa:

Upravo ovaj komentar isprovocirao je sudionike razgovora koji su izrazili sumnju u Beljakovo ratovanje pod HOS zastavom. Jedan od njih je i pukovnik ove postrojbe, Damir Radnić, koji je za Dnevno izjavio slijedeće:

“Teško je tako nešto tvrditi sa sto postotnom sigurnošću, ali ja kao pukovnik ove postrojbe koja i danas sve arhivira i dokumentira, vidim nelogičnosti u Beljakovim izjavama”, kazao nam je Radnić i nadovezao se:

“On tvrdi kako je s HOS-om bio u Novskoj i Jasenovcu. Istodobno se poziva na Antu Prkačina kao suborca, no zna se da je Prkačin bio u Slavoniji, točnije u Slavonskom Brodu. On nikada nije bio u Jasenovcu”, izjavio je Damir Radnić koji svoju sumnju izražava ipak nešto opreznije za razliku od hosovaca koji vrlo jasno kazuju kako “Beljak nije bio pripadnik HOS-a”.

Autor: S.V. / Dnevno


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> SMILJANINA OBITELJ SMATRA KAKO ONA NIJE UBOJICA: Okreće li se policija prema ocu zbog događaja iz davne 2003.?
>>> KIM JONG-UN UČINIO DOSAD NEZAMISLIVO: Održan je kratak brifing, a onda je strani novinar ispalio pitanje
>>> Pučka pravobraniteljica traži da ju MUP obavijesti što poduzima zbog Thompsonove facebook objave s fašističkim pozdravom
>>> Miroslav Škoro: Čini mi se da živimo u vrijeme dok glasna manjina terorizira tihu većinu
Komentari

Komentari