Ponedjeljak, 3 kolovoza, 2020

NEZAMISLIVO: Srbin u četničkoj majici napao hrvatskog branitelja

Kafić Petko nedaleko od Knina u kojem su napadnuti Srbi tijekom gledanja utakmice Young Boys i Crvena Zvezda, već je otprije poznat po incidentima. Podsjetimo kako je u istome kafiću godinu dana ranije pijanac u majici Draže Mihailovića prijetio smrću predsjedniku HVIDR-e. 

B.P. je došao obučen u majicu s likom Draže Mihailovića i počeo konzumirati značajne količine alkohola, potvrdili su tada prisutni svjedoci. Igrom slučaja u istom kafiću našao se i predsjednik HVIDR-e Knin koji je pozvao policiju vidjevši spornu majicu. Prilikom privođenja pred mnogobrojnim gostima kafića B.P. je zaprijetio predsjedniku HVIDR-e smrću, nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku PP Knin. Kako je tada potvrđeno, alkoholizirani B.P. srpske je nacionalnosti, prenosi dnevno.hr

Interesantno, ovaj je događaj, u kojem Srbin prijeti Hrvatu, brzo pao u medijski zaborav. Poznavajući blagost hrvatskog pravosudnog sustava, pitanje je da li je B.P. dobio odgovarajuću kaznu, zbog upućivanih prijetnji. Svako je nasilje, bilo verbalno, bilo fizičko – za osudu, tu dileme nema.  Ipak, ako otvorimo portale, vidjet ćemo da je današnji napad više osuđivan, nego onaj od pred godinu dana. I nesporno je da će biti jedan od argumenata predstavnicima srpske nacionalne manjine svaki puta kad će govoriti o ugroženosti Srba u Republici Hrvatskoj. Ustavom se nacionalnim manjinama štite njihova prava, ali kad nacionalna manjina napade većinu, onda nikome ništa. Pa sad zaključite, kako je biti Hrvat u Hrvatskoj.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ZAVRŠIO U BOLNICI: Emir Hadžihafizbegović danas bi trebao biti hitno operiran
>>> Plenkovića iznenadila slika Ante Pavelića kod Kuščevića: ‘Nisam mogao vjerovati’
>>> Novinar Indexa šokirao mržnjom: ‘Oj ti gov*o, gov*o Velebita!’
>>> Postavili klopku kćerki (13), saznali gorku istinu: Svaki roditelj ovo mora pogledati!
Komentari

Komentari