Tokio, 03.08.2021 - Hrvatski gimnasticar Tin Srbic osvojio je srebrnu medalju u finalu prece na olimpijskim igrama u Tokiju osvojivši osmo odlicje za Hrvatsku. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

NEVJEROJATNO: Policija će od sada nadzirati vjenčanja

Podijeli

Pomoćnica ravnatelja HZJZ-a Marija Bubaš je u razgovoru za RTL Danas izjavila kako uslijed povećanja novih slučajeva zaraze koronavirusom neće biti zatvaranja, ali da će se donijeti nove upute i preporuke.

– Prošli tjedan sam govorila da bismo se mogli susresti i sa troznamenkastim brojem. Pratimo situaciju već dva dana i ne bih dizala paniku. Živimo u vrijeme epidemije i u drugim zemljama oko nas je daleko lošija slika. S obzirom da smo sustav spojenih posuda, nije nemoguće očekivati da se zaraza širi i kod nas, ali ne treba dizati paniku, epidemija vlada svuda i pandemija oko nas, poručuje Bubaš.

Kako će to izgledati na svadbama, upitala je reporterka.

– Najprije, ne bih uopće stigmatizirala svadbe. Sad je Stožer jednostavno odlučio da će nadzirati njihovu organizaciju. Jednako tako smo imali priču i s klubovima, najprije smo pratili lagani porast broja zaraženih, ali nemojmo zaboraviti niti to da su prvi slučajevi u ovom nastavku epidemije kod nas bili uvezeni. Ništa ne bih rekla ni da smo zakasnili, jednostavno suživot je to sa virusom, balans koji trebamo tražiti. Idemo dalje, rekla je.

Tvrdi da neće policajaca biti baš na svakoj svadbi.

– Možda to neće tako ružno izgledati ako se svi oni koji budu na tom vjenčanju pridržavaju preporuka. Nemojmo samo govoriti o svadbama, ima tu okupljanja koja su možda i nepotrebna na neki način, odnosno kojih smo se mogli suzdržati od njihove organizacije, nisu to isključivo vjenčanja. Naravno da nismo na vjenčanjima naviknuti gledati pripadnike civilne zaštite ili djelatnike policije, ali treba shvatiti da oni rade svoj posao i da su tamo da provjere provode li se mjere. I neće se oni dugo zadržavati ako se sve mjere budu provodile, pojasnila je Bubaš.

Komentirala i obvezu nošenja maski.

– Za maske smo do sada govorili da je preporuka, da se one koriste naročito u zatvorenim prostorima. Sada su one propisane. To je i dobra vježba za jesen u svakom slučaju. Novija istraživanje govore da maske smanjuju prijenos zaraze. Na to pitanje o novčanim kaznama vam ne mogu dati odgovor, rekla je Bubaš za RTL Danas.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> DIJELITI ĆE SE KAZNE? Ljudi će se morati naviknuti: Uvode se nove mjere, ali sad se uključuju i inspektori i policija
>>> GOTOVO JE! HSS-OVCI OTPISALI BELJAKA: U igri su dva moguća nasljednika
>>> Spajaju ministarstva, neki podivljali kad su čuli koga će HDZ staviti za šefa…
>>> MA NIJE MOGUĆE! S kim Plenković pregovara? Novi šok iz pobjedničkog HDZ-a
Komentari

Najnovije