Ponedjeljak, 28 rujna, 2020

NEVJEROJATNO: Nećete vjerovati što ćete morati napraviti ako želite ići kod frizera

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević za Dnevnik Nove TV objasnila je što zapravo znači – kontakt. ”Definicija kontakta je ono što ćemo za duži period zaboraviti – nećemo se više rukovati, to ćemo dugo izbjegavati. Kontakt je da diramo svoje lice i onda kašljemo, pa dotaknemo površinu, pa ju netko drugi može dotaknuti”, ističe Grba Bujević.

Dodaje da se bliski kontakt uvijek mora izbjegavati i ističe da dulji boravak s drugima u istoj prostoriji predstavlja veliki rizik.

Na pitanje tko sve po novim mjerama treba nositi maske odgovorila je da ih trebaju nositi svi koji su u bliskom kontaktu ili idu u zatvoreni prostor u kojem se nalazi više ljudi. ”I ove mjere koje je HZJZ je objavio jasno navode bliske kontakte – frizeri, manikeri, pedikeri, brijači. Ljudi koji idu u crkve također će se morati pridržati mjera. Ali i mušterije se moraju pridržavati, ne ovisi sve samo o pedikerima i frizerima”, istaknula je.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu naglašava da se klijente u salonima mora upoznati s time da će im se uzimati podaci. ”Da će dati svoj broj telefona i da će svaki frizer morati napisati vrijeme u kojem smo boravili u tom salonu. To nije zbog kontrole, nego u slučaju da dođe do nekakve zaraze da se može znati tko je u to vrijeme bio u tom salonu”, objasnila je Maja Grba Bujević.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Ruža Tomašić: “Milanović? Razmaženo derište, mogao je 91. doći sa svojima i reći HOS-ovcima, idite kući s tim obilježjima, mi ćemo ratovati”
>>> BUJANEC: ‘MILANOVIĆ HOS-ovcu REKAO MRŠ DOK JE BJEŽAO KAO I PRIJE 25 GODINA’
>>> Zoran Maras nakon incidenta u Okučanima: Ovo nije majica HOS-a, Milanović je očito dugo u karanteni
>>> NEVJEROJATNA ODLUKA: Znate li što je Stožer odlučio zatvoriti od ove nedjelje?
Komentari

Komentari