fbpx
Petak, listopad 18, 2019

NEVJEROJATNO: Nećete vjerovati koliko je Njemačka potrošila na migrante

Njemačka vlada je prošle godine za migrante potrošila rekordnu sumu od 23 milijarde eura, javlja u ponedjeljak agencija Reuters pozivajući se na interne spise njemačke vlade.

Njemačka vlada je u 2018. na olakšavanje integracije više od milijun migranata kod kuće i na uklanjanje razloga izbjeglištva u zemljama porijekla utrošila 23 milijarde eura, što je deset posto više nego godinu dana ranije, proizlazi iz dokumenta njemačkog ministarstva financija, prenosi Reuters.

Najviše je porasla stavka koja se odnosi na borbu protiv uzroka zbog kojih se migranti odlučuju napustiti zemlje porijekla i uputiti se u Njemačku. Njemačka tako sa 7,9 milijardi eura, ili 16 posto više nego godinu ranije, pomaže nekoliko afričkih zemalja u poboljšanju uvjeta života građana, što bi trebalo smanjiti broj migranata koji odlaze u Europsku uniju.

Njemačka je 2015. i 2016. primila najveći dio od preko milijun migranata koji su uglavnom iz Sirije, ali i iz Iraka i Afganistana, došle u Njemačku.

Posljednjih godina je porastao broj tražitelja azila iz Afrike, posebice Nigerije. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> (VIDEO) POGLEDAJTE ISKRCAVANJE: U Zadar stiglo stotinu pripadnika oružanih snaga Albanije i Kosova
>>> (FOTO) Islanđani izveli mega skandal na Eurosongu: Ako se pokrene istraga, neće smjeti napustiti Izrael, a prijeti im i zatvor
>>> ŠOK! MIlorad Pupovac progovorio o Stepincu: Što to poručuje između redaka?
>>> (VIDEO) SDSS NASTAVIO AGRESIVNO REGRUTIRATI: I poznati oftalmolog Nikica Gabrić snimio spot za Pupovca
Komentari

Komentari