krunoslav capak, izvor: N1

Nevjerojatan potez Pfizera! Oglasio se Capak: ‘Pitajte njih kako je do toga došlo…’

Podijeli

Nakon što su tehničari uspjeli izvući dodatnu dozu cjepiva, brojne zemlje pitale su Pfizer je li cjepivo i dalje učinkovito, a reakcija Pfizera je u najmanju ruku pohlepna

Odgovarajući na pitanje novinara o interesu za cijepljenje, odnosno postoje li podaci o tome koliko se ljudi prijavilo za cijepljenje, te koliko je doza propalo jer je bočica otvorena, a nije bilo nikoga u blizini tko bi se cijepio, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je na današnjoj konferenciji Stožera  istaknuo kako nije propala ni jedna doza, ali je otkrio i oportunistički potez tvrkte Pfizer.

“Mi smo imali deklariranih pet doza po bočici. Kolege su nam javljali da su mogli navući i šest, sedam. Tražili smo objašnjenje, Pfizer je rekao da je to moguće. Kako je do toga došlo, pitajte Pfizer”, pojasnio je Capak, ističući da su i sve te ‘dodatne’ doze iskorištene.

No nakon upita zdravstvenih djelatnika iz Hrvatske i brojnih drugih zemalja, koje su s proizvođačem samo htjele provjeriti koliko je sigurno takvo doziranje te mogu li i dalje jamčiti isti učinak cjepiva, Pfizer je jednostavno odlučio povećati cijenu, odnosno naplatiti tu dozu koju su tehničari uspijevali izvući na terenu, prenosi Danas.hr

“Mi smo samo htjeli provjeriti može li Pfizer i dalje jamčiti zaštitu tako doziranog cjepiva”, kazao je Capak.

A  razlika u doziranju ima prilično banalan razlog. “Neki su imali igle za navlačenje od 2mm, a neki od 1mm. Neke zemlje nisu mogle nabaviti manje šprice, mi imamo te i možemo od početka navlačiti više”, pojasnila je prim. Vera Katalinić-Janković. 


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> VLADA KREĆE U PRIKUPLJANJE PODATAKA O “POJEDINCIMA KOJI ŠIRE NETRPELJIVOST”
>>> (VAŽNO) Iz BiH se može ući u Hrvatsku na 12 sati i vratiti bez PCR testa
>>> Čermak prodao Crodux slovenskom Petrolu za više od 200 milijuna eura
>>> Gordan Lauc pozvao DORH da kazneno goni one koji siju strah zbog korone: ‘Ovo je trovanje nacije’
>>> Istisnuo si prišt na bradi i umalo umro: Znate gdje se na licu nalazi ‘trokut smrti’?
Komentari

Najnovije