fbpx
Nedjelja, studeni 17, 2019

NETKO JE TO KONAČNO MORAO REĆI: Očitao Dačiću bukvicu ‘Kako je moguće da zamjenik koljača Miloševića uopće govori u UN-u’

Ministar vanjskih poslova Kosova Behgjet Pacolli reagirao je na govor koji je šef diplomacije Srbije Ivica Dačić održao na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, nazivajući ga “zamjenikom balkanskog koljača Slobodana Miloševića”.

Upitao je “kako je moguće” da se Dačiću dozvolilo govoriti na sjednici Vijeća sigurnosti i optužio Srbiju da je “odgovorna za nekoliko ratova na Balkanu”.

“Godinama i desetljećima pratimo globalnu debatu o demokratizaciji sistema UN-a. Međutim, kada gledam zamjenika balkanskog koljača Slobodana Miloševića, danas ministra vlade Srbije Ivicu Dačića, kako iscrpno govori bez da pritom pocrveni, pred uglednim diplomatima zemalja koje imaju predstavnike u Vijeću sigurnosti UN-a, pokrećem pitanje uključuje li demokratizacija globalnih institucija davanje prostora osobama s kriminalnim i šovinističkim backgroundom, kao što je Dačić”, naveo je Pacolli, a prenosi RTK.

Kako je moguće, pita se Pacolli, da “u diplomatskoj prostoriji predstavnik kriminalnog režima, zemlje odgovorne za nekoliko ratova na Balkanu, govori pred predstavnicima zemalja koje omogućuju postojanje mira i stabilnosti i koje su s pravom podržale našu nezavisnost”.

“Je li to demokracija ili defekt ovog univerzalnog sistema”, upitao je Pacolli, objavljeno je u press clippingu UNMIK-a, prenose bh. mediji.

Izvor: Direktno.hr 

Komentari

Komentari