Petak, 13 prosinca, 2019

NESLUŽBENO: POZNATA PRESUDA?! Evo koliko će zatvora dobiti Zdravko Mamić i ostali okrivljenici

Špica bruji, kao i uvijek “upućena”, tvrdi da se već znaju koje će kazne dobiti osumnjičenici iz nogometnih krugova sa suđenja u Osijeku. Naravno, svi tvrde da je informacija provjerena, ali naravno da nije. Dakle, pričamo o neslužbenoj informaciji tvrdi Dnevno.hr

Provjerene informacije širili su neki koji su “znali da je Mamić pobjegao u Abu Dhabi”. Nije! Ima press konferenciju koja će zatresti temelje sudske vlasti i šokirati javnost dva dana prije izricanja službene nepravomoćne presude.

Uglavnom, u zagrebačkom i osječkim kuloarima se priča, a oni koji to pričaju tvrde da su informacije stigle iz najužeg odvjetničkog tima Mamića, da će kazne biti rigorozne… U tim pričama spominje se da će Zoran Mamić dobiti četiri godine zatvora, Vrbanović između jedne i pol i dvije godine, a da Zdravku Mamiću prijeti i da će dobiti između šest ili sedam godina zatvora.

Onaj koji dobije iznad pet godina zatvora odmah iz sudnice ide u zatvor čekati pravomoćnost presude. Oni koji dobiju manje od pet godina idu kući i čekaju pravomoćnost presude.

Eto, to se priča po kuloaria, što nikako ne znači da je u potpunosti vjerodostojno, ali je znakovito prije ovog obraćanja javnosti Zdravka Mamića. Ako su i do njega doprle te glasine onda pressica možda i ima smisla, možda je saznao za pressicu pa krenuo u posljednji atak, a možda je riječ i pukom pritisku na sud.

Podsjećamo, prije nekoliko dana razgovarali smo s uglednim zagrebačkom odvjetnikom, koji je zbog specifičnosti slučaja zamolio da ostane anoniman, a on nam je rekao sljedeće.

Dakle, odvjetnik tvrdi kako bi Zdravko Mamić mogao dobiti između dvije i deset godina zatvora, ali potom je iznio jednu vrlo zanimljivu tvrdnju. Naime, odvjetnik tvrdi kako je USKOK vrlo ‘slab’ sa svjedocima, kao što su Modrić i Lovren jer na svjedočenju nisu rekli ništa što bi potvrdilo njihove sumnje, odnosno da se USKOK možda i nije tako dobro pripremio za ovo suđenje. Tvrdi kako ovakva kriminalna dijela zahtjevaju egzaktnost, ali prema mišljenju odvjetnika, u Mamićevu slučaju, baš je toga nedostajalo.

Kazao nam je još kako je moguće da postoji dio optužnice koju javnost ne zna ili nije prezentiran za javnost, a koji bi mogao utjecati na konačnu presudu. Za kraj nam je samo rekao kako mu je žao što vlada tolika nelagoda oko suđenja, kako zbog kalkulacija pojedinaca, tako i zbog straha te kako je vrlo znakovito to što se svi klone komentiranja ovog suđenja.

Autor: Dnevno.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Tko je novi španjolski premijer? On ja član misteriozne Bilderberg grupe i odbio je Bibliju i raspelo na inauguraciji

>>> NOĆNA MORA ZA HRVATSKU: Stigla potvrda, sve ilegalne migrante članice Schengena će vraćati nazad

>>> STIER ODGOVORIO PLENKOVIĆU: “Ne isključujem mogućnost preuzimanja stranke”

>>>  ŠTO ĆE SE SADA DOGODITI? Kovač i Stier smijenjeni s funkcija u HDZ-u

Komentari

Komentari