Subota, 8 kolovoza, 2020

ZAISTA NEPROFESIONALNO: Velika sportska nacija ismijala ispadanje Njemačke sa SPa

Brazilska javnost zlurado se raduje ispadanju Njemačke već u grupnoj fazi SP-a u Rusiji, nakon što je Elf sa 7:1 ponizio njihovu reprezentaciju prije četiri godine. Fox Sports si je čak dopustio iznimno ružnu poruku na Twitteru…

Ispadanje njemačke reprezentacije već u grupnoj fazi izazvalo je nevjericu svjetske javnosti, jer Elf nikad u svojoj povijesti nije ispao u skupini, a tamo još davne 1938. godine mu se zadnji put dogodilo da natjecanje završi već u prvoj rundi. No, iznenađujući poraz 2:0 od Južne Koreje ove srijede je doveo do toga.

Zanimljivo, Njemačka je četvrti svjetski prvak na zadnjih pet prvenstva kojem se dogodilo da ispadne u grupi nakon osvajanja naslova. Isto se dogodilo Francuskoj 2002. godine, Italiji 2010. godine i Španjolskoj 2014. godine, a jedino je Brazil uspio proći u nokaut fazu 2006. godine, ali nije daleko stigao, prenosi tportal piše Ivan Janković.

Upravo se Brazilci zlurado najviše raduju njemačkom fijasku, zbog famoznog 7:1 poraza prije četiri godine, a brazilski Fox Sports si je dopustio jednu iznimno ružnu objavu na Twitteru koja ne ide na čast jednom ozbiljnom mediju.

Brazilskoj reprezentaciji ispadanje Njemačke je malo i olakšalo život, jer se smiješio novi obračun u osmini finala, ali time je i propala prilika za pravu osvetu.

Naravno, javio se brzo i Gary Lineker, autor famozne izreke da je nogomet igra u kojoj na kraju uvijek pobjeđuju Nijemci. Malo ju je preformulirao.

‘Nogomet je jednostavna igra u kojoj 22 igrača trče za loptom, a Njemačka na kraju više ne pobjeđuje uvijek. Stara izreka pripada prošlosti,’ napisao je legendarni engleski nogometaš.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Kusturica o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji: ‘Imaju bolje igrače nego Srbija, ali oni slave s Thompsonovim pjesmama’

>>> KONAČNO JE UHIĆEN: Policija uhitila četnika zbog zločina nad civilima 93′

>>> Riječi islandskog izbornika nakon poraza od Hrvatske snažno će odjeknuti u cijelom svijetu!

>>> Pupovac za srbijanske Novosti tvrdi: ‘Prikupljali su potpise ispred crkava i vukli ljude za rukav da potpišu protiv Pupovca’

Komentari

Komentari