Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

NEOČEKIVANO? Stiglo posebno priznanje za Luku Modrića iz Hrvatske

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata već petu godinu zaredom dodjeljuje priznanje – Osoba godine!

Za Osobu 2018. godine proglašen je Luka Modrić, najbolji hrvatski i svjetski nogometaš, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i igrač Real Madrida, koji je pokorio konkurenciju i iza sebe ostavio niz sjajnih nogometaša, među ostalim Cristiana Ronalda i Lioneta Messija.

Primivši ovo zasluženo priznanje, kakvo dosad nije dobio ni jedan Hrvat, Modrić je diljem svijeta i na najbolji i najljepši način promovirao Hrvatsku, a samim time i našu borbu za slobodu. To mu hrvatski branitelji ne mogu zaboraviti!

A do svjetskog trona prošao je trnovit put. U vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata bio je prognanik s obitelji, na socijalnom dnu, ali svojim zalaganjem talentom i skromnošću pokazao je i dokazao kako se i iz jedne relativno male sredine, kakva je Hrvatska, može popeti i na sam vrh.

Priznanje, koje se sastoji od Velike zlatne plakete, bit će mu svečano uručeno početkom iduće godine.

Inače, dosad su branitelji Osobom godine proglasili: hrvatskog branitelja i stradalnika Đuru Glogoškog, general pukovnika Mladena Markačapredsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović i hrvatskog intelektualca međunarodne reputacije iz Pariza i posljednjeg preživjelog iz grupe hrvatskih intelektualaca zatvorenih i optuženih 1971. Antu Glibotu.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Je li post na Badnjak obvezan za katolike?

>>> (VIDEO) 24. prosinca 1994. Zima ’94 – hrvatska vojska razbila srpsku vojsku na Dinari i za Božić darovala – pogled na Knin!

>>> KURZ ODLUČNO, SAD JE DOSTA: Zatvara džamije i deportira imame iz Austrije

Komentari

Komentari