Ponedjeljak, 3 kolovoza, 2020

NEMILOSRDNA RUSKA OSVETA Objavili snimke napada na pobunjenike u Siriji koji su ubili njihovog pilota

Rusko ministarstvo obrane objavilo je snimku zračnog napada na pobunjenike u sirijskom Idlibu gdje je jučer ubijen njihov pilot. Kako prenosi Al Jazeera, radi se o osveti Rusa koji su sravnili sa zemljom uporište pobunjenika, pretpostavlja se da je u napadu ubijeno njih 30.

Na snimci, koju je objavila Russia Today, vidi se kako raketa pogađa metu na zemlji i uništava je u seriji eksplozija.

Podsjetimo, jučer je objavljeno da su pobunjenici oborili ruski borbeni zrakoplov u provinciji Idlib.

Zrakoplov Su25 srušen je u blizini grada Maaret al-Numan u sjeverozapadnoj provinciji Idlib, rekao je lokalni zapovjednik. Pobunjenici su prvo objavili da su uhvatili dvojicu pilota, ali Rusija je objavila da je jedan pilot ubijen. Ruski pilot ubijen je nakon što se katapultirao na pobunjeničko područje nakon rušenja njegova zrakoplova, priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

>>> (VIDEO) Sirijski pobunjenici srušili ruski zrakoplov, ubili katapultiranog pilota

Pilot je uspio javiti da se katapultirao na područje pod nadzorom boraca Fronte al Nusre, bivšeg sirijskog ogranka al-Kaide, navodi se u priopćenju ministarstva, prenose ruske novinske agencije.

“Pilot je ubijen u borbama s teroristima”, dodaje ministarstvo. “Po prvim informacijama, zrakoplov je pogođen iz prenosivog protuzračnog sustava projektila”, navodi se.

Džihadistička skupina preuzela odgovornost

Džihadistička skupina povezana s bivšim ogrankom al-Kaide u Siriji kasnije je preuzela odgovornost za obaranje zrakoplova SU-25 protuzračnim projektilom ispaljenim s ramena.

Skupina Tahrir al-Sham (fronta al Nusre) priopćila je na društvenim mrežama navodeći kako je zapovjednik zračne obrane rekao da je jedan njegov borac pogodio mlažnjak tijekom zračnog napada na grad Saraqeb u sjeverozapadnoj sirijskoj pokrajini Idlib.

>>> (VIDEO) Zbog rušenja zrakoplova Kremlj tvrdi da je teroriste naoružala američka CIA

Na društvenim medijima objavljene su snimke srušenog i zapaljenog zrakoplova./HMS/

Komentari

Komentari