foto: Hrt

NEMA VIŠE TULUMA UZ CAJKE ISPRED HNK: Stožer uvodi novu mjeru

Podijeli

Stožer je jučer donio Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Grada Zagreba. Među nizom mjera koje su i prije već bile na snazi sada je tu i preporuka pojačanog nadzora neformalnih okupljanja u Zagrebu. Mjere vrijede do 31. ožujka.

Među mjerama je obvezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski u svim zatvorenim prostorima u kojima se obavljaju javne ili gospodarske djelatnosti te odvijaju manifestacije, kulturni ili drugi programi, vjerska i druga društvena okupljanja, ako nije moguće održavanje fizičke distance od najmanje dva metra.

Zatim mjera da je na svim društvenim i javnim okupljanjima (manifestacije, priredbe, mise, obredi, sportska natjecanja i druga društvena i javna okupljanja) obavezno pridržavanje svih epidemioloških mjera te uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Tu je i preporuka povećanja broja vozila (tramvaja i autobusa) u javnom gradskom prijevozu u opsegu koji je moguć s obzirom na kapacitete Zagrebačkog električnog tramvaja, kao i preporuka pojačanog nadzora neformalnih okupljanja u gradu Zagrebu.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> ‘Gospođo, ustanite s klupe i nastavite hodati‘: Njemački grad uveo jedno od najluđih covid pravila dosad
>>> MASOVNO CIJEPLJENJE IM NIJE POMOGLO: Dramatično raste broj zaraženih u susjednoj državi
>>> Banke poslale važno upozorenje građanima i pozivaju na oprez: Izdali su i preporuke kako se zaštititi
>>> Važna obavijest MUP-a, tiče se vaše osobne. Ovo su stvari koje morate znati
Komentari

Najnovije