Zagreb, 28.11.2020 - Od danas stupaju na snagu mjere protiv koronavirusa koje uključuju zatvaranje kafića, restorana, teretana i fitnes centara. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

NEMA POPUŠTANJA: I nakon 1. veljače kafići i restorani zatvoreni, dobre vijesti samo za one koji su u domovima za starije

Podijeli

Iako se najavljivalo da će od 1.veljače kafići imati mogućnost prodaje kave za van, prema informacijama od jutra ipak se od toga odustalo.

Od istog izvora Jutarnji list doznaje i da će teretane i fitness centri ostati zatvoreni.

S druge strane dogovoreno je da će o školama, odnosno tko će se sve vratiti u klupe, odlučiti županije.Treninzi će biti dozvoljeni i za djecu, ali samo na otvorenome.

O popuštanju mjera resorna ministarstva, epidemiolozi i Stožer raspravljaju danima, a kako doznajemo završni dogovori još traju.

Ipak, do 12 sati sve mora biti spremno, jer tada počinje sjednica Vlade, nakon koje će premijer Andrej Plenković najvjerojatnije objaviti mjere.

Slične informacije stižu i iz drugih izvora. Kako doznaje Index,  jutros se raspravlja o dopuštanje kave za van kafićima te otvaranje restorana, ali su veće šanse da se ne popusti nijedna od tih mjera. Ako stvari ostanu kao sada, teretane će ostati zatvorene i kafići i dalje neće moći prodavati kavu za van.
Razgovori se još uvijek vode, a mjere bi trebale biti predstavljene danas na sjednici vlade.  Rijetka popuštanja bit će u segmentu sporta i rekreacije.  Dopustit će se sport i rekreacija na otvorenome, a za djecu će se, saznaje Index, dopustiti i treninzi u zatvorenim prostorima.

Epidemiolog Branko Kolarić za N1 je izjavio da bi korisnici Domova za starije konačno mogli izaći iz karantene i dozvolit će im se posjete!

To je moguće zahvaljujući cijepljenju.

Komentari

Najnovije