fbpx
Ponedjeljak, listopad 14, 2019

NEMA MILOSTI: Udruga blokiranih i socijalno ugroženih pred stečajem zbog 20.000 kuna duga

Trgovački sud u Osijeku objavio je oglas kojim se pozivaju vjerovnici Humanitarne udruge blokiranih i socijalno ugroženih (HUBISU) da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te udruge s nešto više od 20.000 kuna utvrđenog duga do kraja svibnja i s neizvršenim osnovama za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana.

Oglasom se poziva i zastupnik te udruge Vladimir Knežević da u roku od petnaest dana preda popis i imovine i obveza tog dužnika, a ne odazovu li se vjerovnici i zastupnik te udruge u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je HUBISU nesposobna za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti odluku o istovremenom otvaranju i zaključenju stečajnog postupka.

Humanitarna udruga blokiranih i socijalno ugroženih osnovana je i registrirana u jesen 2016., sa sjedištem u Vinkovcima, a kao cilj njezine djelatnosti navedena je pomoć u ostvarivanju prava članova i njihovih obitelji i simpatizera te pomoć pri rješavanju blokade kao i ostale vrste pomoći u rješavanju problema.

Istovremeno, kao djelatnosti kojima se ostvaruje proklamirani ciljevi te udruge navedeno je, između ostaloga, i zalaganje za provedbu pravne i socijalne zaštite članova udruge i financijsko materijalne pomoći, pružanje stručne i druge pomoći članova udruge, posebice onima koji se nalaze u teškoj situaciji, a po mogućnosti i pružanje novčane i svake druge gospodarske pomoći. Hina

Komentari

Komentari
%d blogeri kao ovaj: