Petak, 25 rujna, 2020

Nema dokaza da ćete se zaraziti virusom preko hrane: Ipak, o jednoj stvari treba voditi računa

Znanstvenici su obavili istraživanje hrane i pakiranja prehrambenih proizvoda te zaključili kako su dokazi o mogućnosti zaraze koronavirusom tim putem jako slabi

Međunarodna komisija za mikrobiološke specifikacije hrane (ICMSF) dovršila je istraživanje u kojem je proučavala prenošenje koronavirusa hranom ili na pakiranjima hrane. Znanstvenici su zaključili kako su dokazi o takvoj mogućnosti zaraze jako slabi, čime su potvrdili ranije nalaze Američke agencije za hranu i lijekove koja je utvrdila da nema stvarnog rizika od zaraze putem hrane ili njenog pakiranja, javlja CNN.

“Do danas nisu zabilježeni podaci da hrana, pakiranja hrane ili rukovanje hranom predstavljaju izvor za transmisiju koronavirusa koja bi rezultirala razvojem bolesti COVID-19”, priopćili su iz organizacije.

U prijevodu, iako postoji mogućnost da ljudi pojedu nešto u čemu ima koronavirusa i tako postanu zaraženi, to se dosad još nije dogodilo. Ipak, iz Komisije poručuju kako je i dalje važno održavati visoku razinu higijene pri rukovanju hranom, prenosi Danas.hr

Iako su neke zemlje ograničile uvoz hrane, testirale uvezene proizvode i zatražile potvrdu od proizvođača da njihovi proizvodi ne sadrže koronavirus, Međunarodna komisija tvrdi da ništa od toga nije potrebno. “Fokus za prehrambene tvrtke trebao bi biti na zaštiti radnika, potrošača i djelatnika restorana od zaraze koja se prenosi s čovjeka na čovjeka”, naglasili su iz ICMSF-a.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Upravo su objavili: Ova krvna grupa možda štiti ljude od koronavirusa…
>>> Gotovo je: Donesena odluka koja će raspaliti mnoge ljude u Hrvatskoj…
>>> Svi čekaju četvrtak: Jeste li čuli što su meteorolozi najavili za Hrvatsku?
>>> URNEBESNI VIDEO: Srbi protiv uvođenja arapskih brojeva!
Komentari

Komentari