Utorak, 7 srpnja, 2020

NEĆETE VJEROVATI ZAŠTO!!? Četvero gladnih prvašića ostalo bez školskog obroka: ‘Moja kći je htjela podijeliti, no nisu joj dozvolili’

Ravnateljica OŠ Draganići Marica Jurčić prijavljena je Karlovačkoj županiji, pravobraniteljici za djecu i predstavniku Roma Veljku Kajtaziju zbog četvero romske djece koja pohađaju prvi razred osnovne škole, a u ponedjeljak su ostala bez školskog obroka.

Prijavila ju je Melita Sudar Begov, majka djeteta koje je svoj obrok htjelo podijeliti s prijateljima koji su taj dan u školi ostali gladni. Ona tvrdi da je četvero učenika ostavljeno u razredu da gledaju ostale dok jedu jer njihovi roditelji nisu platili školsku prehranu, piše Radio Mrežnica. 

“Kad smo kod kuće kćer pitali o čemu se radi, rekla je da četvero romske djece nije smjelo jesti pripremljene obroke s njima u razredu nego su gledali dok druga djeca jedu. Moja kći je htjela podijeliti svoj obrok no nisu joj dozvolili. Gospođa ravnateljica je, koliko sam ja upućena, učiteljici prvog razreda direktno naložila i da ne smije davati obroke djeci koja nisu platila školsku kuhinju i koji imaju dugovanja”, rekla je.

Sudar Begov smatra kako se nije smjelo dogoditi da djeca trpe posljedice nečega za što nisu krivi niti su smjela biti izložena ovakvoj situaciji.

Iako svoj prigovor na postupak ravnateljice nije uputila inspekciji, Sudar Begov traži inspekcijski nadzor u OŠ Draganići. U utorak je otišla na razgovor s ravnateljicom na kojem je raskinula ugovor o školskoj prehrani za svoje dijete te donijela donaciju hrane za četvero djece koja su u ponedjeljak ostala bez obroka.

Karlovačka županija je već zatražila očitovanje ravnateljice o ovom slučaju. U njemu ravnateljica kaže kako su roditelji djece koja su ostala bez obroka u rujnu potpisali ugovor o školskoj prehrani, ali je nisu ni jednom platili. Napominje da je cijena obroka u školi 5 kuna po danu te da škola ni od koga ne prima nikakve subvencije za školski obrok.

“U Projekt Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva uključeno je 54 učenika, ali zbog ograničenja sredstava ove godine nisu mogli biti uključeni učenici 1. razreda”, kaže ravnateljica, a Radio Mrežnica navodi kako se kasnije i ispričala zbog toga što učenici nisu dobili jelo iako je hrane bilo dovoljno.

“Istina je da su se učenici vratili u školu 25. svibnja 2020. Nismo bili sigurni koliko će ih doći, stoga je mimo planiranog jelovnika bio pripremljen namaz i čaj. Nakon više od dva mjeseca što nije bilo nastave bilo je puno stvari i detalja koje je trebalo riješiti da bi boravak učenika u školi bio siguran po pitanju epidemije i da bi se nastava mogla odvijati bez problema. Veoma mi je žao što se to dogodilo i učenici nisu dobili jelo. U ime OŠ Draganići, učiteljice 1. razreda i svoje osobno ispričavam se učenicima 1. razreda koji su se u školi taj dan loše osjećali”, rekla je ravnateljica Marica Jurčić.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> MILANOVIĆ JE TO OPET NAPRAVIO: Ponovio glupost koja je zgrozila javnost
>>> ZAR SVE ISPOČETKA!? Stiže drugi val – Ovaj broj zaraženih nije bio od 5. travnja! Opet uvode mjere…?
>>> PUPOVAC: “IZBACILI SMO ŠATORAŠE IZ HDZ-A, DANAS TO VIŠE NIJE USTAŠOFILNA STRANKA”
>>> Partizanski baletani (ipak) neće biti sankcionirani!?
>>> PLENKOVIĆEVA DEMOKRACIJA: Kovač i Brkić defnitivno OTPISANI, ali vraća se GABRIJELA ŽALAC!
Komentari

Komentari