Zagreb, 03.11.2020. - KB Dubrava - otpust i prijem bolesnika ispred bolnice. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

NEĆETE VJEROVATI: Otkriveno što su slavili djelatnici u Covid bolnici Dubrava

Podijeli

Proslavu koja je nedavno organizirana u Kliničkoj bolnici Dubrava neprimjenom su u subotu ocijenili ministar zdravstva Vili Beroš, ravnatelj bolnice Ivica Lukšić i Hrvatska komora medicinskih sestara. U proslavi je sudjelovala nekolicina medicinskih sestara zaposlenih u toj bolnici.

“Takvo ponašanje u vrijeme epidemije i napora koji se ulažu u KB Dubrava na liječenju najtežih bolesnika od covida je neprimjereno. Bolnica nije mjesto za takve događaje. Zdravstveni djelatnici moraju biti uzor u ponašanju i pridržavanju epidemoloških mjera. Ovdje je sve suprotno”, napisao je u priopćenju ministar Beroš.

Dodao je kako od ravnatelja bolnice i Upravnog vijeća očekuje da utvrde sve činjenice i na temelju toga i mjere prema svim sudionicima tog događaja, prenosi večerji list

Ravnatelj KB Dubrava Ivica Lukšić rekao je za HRT kako će se u ponedjeljak održati sastanak kako bi se ispitale sve okolnosti i poduzele mjere iz pravilnika. Dodao je također kako je očito netko imao interes prije dostaviti snimku medijima nego samom ravnateljstvu

“Neslužbeno, radi se o proslavi medicinske sestre koja je otišla raditi u Njemačku. Događaj se zbio početkom mjeseca, kada je slavila oproštaj s kolegicama. Dogodio se to u prostoru koji je izvan covid dijela, a bolesnici nisu bili ugroženi”, izjavio je Lukšić i napomenuo da je proslava bila u dijelu gdje se odmara medicinsko osoblje.

“Bili su bez maski, kako ne bi smjeli biti”, rekao je i dodao da je iznenađen cijelim događajem, no, za donijeti neke odluke i mjere treba imati argumente.

Iz Hrvatske komore medicinskih sestara ocijenili su kako je takvo ponašanje “potpuno neprimjereno, neprihvatljivo i za svaku osudu”.

“Radi se o neprihvatljivom ugrožavanju vlastitog, ali i tuđeg zdravlja nepridržavanjem epidemioloških mjera. Taj događaj baca loše svijetlo na tisuće i tisuće drugih medicinskih sestara koje profesionalno i odgovorno rade svoj posao kako u ovoj epidemiji tako i inače”, rekao je predsjednik HKMS-a Mario Gazić.

Podsjetio je kako su medicinske sestre i tehničari već gotovo godinu dana na prvoj liniji borbe protiv epidemije koronavirusa, brinući požrtvovno o brojnim pacijentima.

Komora će, dodao je, zatražiti izvješće od KB Dubrava o tom događaju te nakon što se utvrde sve činjenice pokrenuti odgovarajući postupak.

RTL je u petak objavio snimku tuluma medicinskih sestara i pomoćnog osoblja koji su bez epidemioloških mjera u Kliničkoj bolnici Dubrava slavili do kasno u noć.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> Janša potvrdio: Doista je 1991. postojala ideja da Slovenija okupira Istru do Mirne!
>>> ODLUKA JE DEFINITIVNA: Lino Červar nakon teškog poraza od Argentine podnio ostavku
>>> VLADIN STRUČNJAK TVRDI: ‘Imamo tako malo cjepiva da se ljudi tuku da ga dobiju, a ne da ga odbijaju’
>>> ‘HDZ ima priliku za pljačku neslućenih razmjera’: Objasnila kako je to moguće
>>> Hrvatskoj prijeti debakl na Svjetskom prvenstvu! Evo što se sve mora poklopiti za hrvatsko četvrtfinale
Komentari

Najnovije