Utorak, 25 veljače, 2020

NEĆETE VJEROVATI KOLIKO DOBIVA: Miroslav Škoro se prvi put pojavio u anketi za predsjedničke izbore

HRT-ovo redovito mjesečno istraživanje HRejting donosi rang listu potencijalnih predsjedničkih kandidata.

I ovaj mjesec HDZ-ova potencijalna kandidatkinja u 1. krugu bila bi prvi odabir birača, a bivši šef SDP-a – drugi. Iako je pala u odnosu na travanj za gotovo 1%, Kolinda Grabar-Kitarović (34,7%) i dalje je gotovo dvostruko jača od Zorana Milanovića (18,5%).

Škoro bi prestigao Orešković glasovima NHR-a i Mosta

Treći koji bi dobio potporu birača je Miroslav Škoro koji je istisnuo Daliju Orešković koja je najviše pala u odnosu na prošli mjesec – gotovo 3% (-2,8%). Škoro bi najviše glasova dobio od birača Neovisnih za Hrvatsku, Hrasta, Mosta i tek 7% HDZ-ovih.

Neznatnu podršku (+0,8%) dobio je četveroplasirani čelnik Živog zida (6%) Ivan Vilibor Sinčić.

Ružu Tomašić, kao ni Anku Mrak-Taritaš i Krešu Beljaka birači ne doživljavaju u predsjedničkoj ulozi.

Po ovoj anketi, da su prekjučer održani izbori, Kolinda Grabar-Kitarović sad bi se pripremala za svoju drugu inauguraciju.

Za razliku od prvog kruga gdje je pala, u drugom – raste i osvaja 53,9%. To je gotovo 15% (14,7%) više od njezina potencijalnog glavnog rivala. Zoran Milanović (39,2%), kojem potpora između dva izborna kruga pada za više od 1%, čak i kad bi dobio nemoguće – sve neodlučne birače (6,9%), ne bi bio nikakva ugroza Kolindi Grabar-Kitarović.

Ali predsjednička utrka sigurno bi bila neizvjesnija kad ne bi bilo više od 9% (9,2%) SDP-ovih birača koji, prema HRejtingu, u 2. krugu zaokružuju kandidatkinju HDZ-a. Nasuprot tomu, Zoranu Milanoviću ide trostruko manje HDZ-ovih glasova (3,3%).

Uz dosljedne birače HDZ-a, Kolinda Grabar-Kitarović preuzima i birače desno-konzervativno percipiranih stranaka. Onima sa suprotne – lijevoliberalne strane, logičan je izbor u 2. krugu bivši šef SDP-a.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Policajac je naredio ženi da otvori prtljažnik, nije imao pojma da ga ona slika
>>> (VIDEO) ŠOKIRANI SMO! Evo za koga će glasati čovjek koji slovi za jednog od najpametnijih Hrvata
>>> Margaret Thatcher 4. svibnja – Rat u Jugoslaviji nije građanski rat, to je rat komunističke Srbije protiv demokratske Hrvatske
>>> CARINICI ULOVILI POLITIČARA S VREĆOM NOVCA: Nećete vjerovati kako se pokušavao izvući…
Komentari

Komentari