Nećete vjerovati gdje bi se mogao igrati Euro sljedeće godine

Podijeli

EURO bi se trebao održati u 12 zemalja, a gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen…

Europska nogometna federacija (UEFA) razmišlja o organizaciji Europskog prvenstva idućeg ljeta samo u Rusiji, a ne u 12 država kao što je bio izvorni plan, objavio je Le Parisien. EURO se prvotno trebao održati ovoga ljeta u 12 država, međutim zbog pandemije koronavirusa, natjecanje je pomaknuto za godinu dana.

Međutim, kako se zdravstvena situacija u Europi sve više komplicira, strahuje se kako organizacija EP-a u 12 zemalja neće biti moguća. Nagađa se i kako bi idućih dana Baku mogao ostati bez domaćinstva zbog ratnog sukoba između Azerbajdžana i Armenije u u regiji Nagorno-Karabah.

UEFA zbog toga razmatra nekoliko scenarija, a prema Le Parisienu najozbiljniji je onaj o organizaciji EURO-a u Rusiji koja se već prošlog ljeta ponudila za domaćinstvo, no UEFA je odgodom kupila vrijeme koje polako ponovo curi.

Treba se igrati u 12 zemalja

Iza Rusije je odlično organizirano svjetsko prvenstvo 2018. godine, a to je prvenstvo koje će Hrvatska zauvijek pamtiti i mjesto velike sreće za Vatrene koji su baš na tom Mundijalu uzeli srebrnu medalju. Međutim, mišljenja se razlikuju o stvarnoj zdravstvenoj situaciji u toj zemlji, a brojke koje je priopćio Kremlj redovito se preispituju.

EURO bi se trebao održati u 12 zemalja, a gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, München, Rim i Sankt Peterburg.

Podsjetimo, hrvatska reprezentacija će na EP-u igrati u skupini D zajedno s Engleskom, Češkom, te pobjednikom susreta Srbija – Škotska. Utakmica protiv “Gordog Albiona” na raspredu je u Londonu, a iduće dvije utakmice svjetski doprvaci bi trebali igrati u Glasgowu. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> Hrvat otišao u Kinu u jeku korone, šokiralo ga što je tamo vidio: ‘Očito je istina…’
>>> NI MASKA NI DISTANCE, VEĆ NEŠTO DRUGO: ‘Trik’ za zaštitu od korone koji mnogi ne znaju: Evo što Lauc savjetuje…
>>> GORAN BARE TRAŽI POSAO: ‘Nemam primanja! Ako netko treba kopača krumpira ili konobara, neka me nazove…’
>>> Hoćete li proći bez simptoma ili ćete biti kritično bolesni? Ovisi o samo jednoj stvari…
Komentari

Najnovije