Utorak, 20 listopada, 2020

Ne nosiš masku? Na 6 mjeseci u zatvor! Uveli su brutalnu korona mjeru…

Češka i Ukrajina ponovno su zabilježile rekordni broj zaraženih koronavirusom, Azerbajdžan zatvara srednje škole, a Šri Lanka počinje kažnjavati građane koji ne budu nosili maske i održavali fizički razmak

Češka je u četvrtak prijavila 9721 novi slučaj, rekordan broj drugi dan zaredom, objavilo je ministarstvo zdravstva u petak. Zemlja s 10,7 milijuna stanovnika bilježi najveći porast zaraza u Europi. Od početka pandemije u ožujku ukupno je 149.010 zaraženih.

Ukrajina je potvrdila rekordna 5992 slučaja koronavirusa u posljednja 24 sata, objavilo je vijeće nacionalne sigurnosti u petak. Raniji rekord s 5804 novih zaraza zabilježila je 9. listopada. Ukupno je u toj zemlji 287.231 zaraženih. Umrlo je još 92 ljudi, ukupno 5394. Ukrajina gotovo svaki dan od početka listopada bilježi više od 5000 slučajeva. Vlada je zbog porasta zaraza produljila mjere “lockdowna” do kraja 2020.

Azerbajdžanske vlasti najavile su u petak da će zatvoriti srednje škole i zatvoriti podzemnu željeznicu u prijestolnici Bakuu od 19. listopada do 2. studenog kako bi suzbio širenje koronavirusa. Bivša sovjetska republika na Južnom Kavkazu s gotovo 10 milijuna stanovnika zabilježila je ukupno 43.280 slučajeva i 619 mrtvih.

Šri Lanka uvodi zatvorske i novčane kazne za one koji ne poštuju zdravstvene mjere uvedene protiv širenja covida-19, objavile su vlasti u petak. Oni koji ne budu nosili maske na javnim prostorima i održavali fizički razmak mogli bi provesti do šest mjeseci u zatvoru i platiti 54 dolara. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> KRENULA UHIĆENJA ZBOG FACEBOOK OBJAVA! Spićanin završio u zatvoru, evo zašto!
>>> PLENKOVIĆ STRAHUJE OD NOVOG NAPADA: Vidio je snimku, nakon napada uslijedio niz novih prijetnji
>>> Stručnjak otkrio Danijelov (22) motiv za napad? ‘Ovo je zastrašujuće i opasno…’
>>> Jezivo otkriće na Markovom trgu: Pogledajte što je policija našla nakon napada…
Komentari

Komentari