Ponedjeljak, 1 lipnja, 2020

NAŽALOST DOGODILO SE: Korona virus stigao u Split, čeka se službena potvrda

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.

Prema našim saznanjima, virus Covid-19 utvrđen je kod dviju osoba koje su hospitalizirane Splitu, a doznajemo da je riječ o starijem bračnom paru. Oni su, kako također doznajemo, virus ‘pokupili’ od svoje kćeri, a s obzirom da drugih bliskih kontakata u međuvremenu nisu imali, nema straha od širenja zaraze.

Inače, u Splitu dosad nije bilo zabilježenih slučajeva infekcije koronavirusom.

Treći slučaj je, kako doznajemo, potvrđen u Sesvetama, a detaljnije informacije o tome očekuju se na redovnoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite u četvrtak ujutro.

Kako smo neslužbeno doznali, dva slučaja su tijekom večeri potvrđena i u Šibeniku, u kojemu također dosad nije bilo zaraženih. Riječ je o mladiću koji je bio na skijanju u Austriji i djevojci koja studira u Zagrebu, a navodno je u Šibeniku bila u samoizolaciji. Neslužbeno, u Šibeniku se očekuju rezultati nalaza za još četiri osobe.

U Zagrebu je, pak, na virus Covid-19 pozitivna odgojiteljica u jednom vrtiću na istoku grada, o čemu je taj vrtić izvijestio i na svojim službenim web stranicama. Objavili su rješenje sanitarne inspekcije kojom se nalaže obustava obavljanja predškolske odgojne djelatnosti, provođenje protuepidemijske dezinfekcije objekta kao i slanje drugih zaposlenika te 16 djece u karantenu.

Komentari

Komentari