Utorak, 25 veljače, 2020

Nastavlja se štrajk radnika u javnim službama u Njemačkoj

Štrajk upozorenja djelatnika u njemačkim javnim službama nastavljen je u srijedu, drugi dan zaredom, a obustava rada se najviše osjetila u Berlinu, gdje su na ulice izišli brojni službenici, nastavnici u školama i odgajatelji u vrtićima. 

U saveznoj pokrajini Donja Saska zbog obustave rada došlo i do poteškoća u prometu jer radnici državne cestovne službe u znak solidarnosti nisu spustili važan most preko rijeke Ems.
U Bavarskoj su operacije u Sveučilišnim klinikama odgođene do daljnjega, ali se hitne operacije i dalje obavljaju.
Na središnjem berlinskom trgu Alexanderplatzu okupilo se oko 2.500 štrajkaša, a najveći sindikat radnika u javnim službama, Verdi, ponovio je, uoči sutrašnjeg trećeg kruga pregovora s poslodavcima, zahtjeve za podizanjem plaće za 6 eura za zaposlene i zaposlene koji se nalaze u procesu izobrazbe, kao i bolje zdravstvene povlastice.

„Ovi štrajkovi su jasan signal poslodavcima da ovako dalje ne ide“, rekao je na skupu predstavnik Sindikata policajaca Oliver Malchow.
Predsjednik sindikata Verdi, Frank Bsirske nije isključio dugotrajne štrajkove ukoliko sutrašnji pregovori s predstavnicima državnih tijela na saveznoj i pokrajinskoj razini ne dovedu do rješenja. Hina

Komentari

Komentari