Nedjelja, 12 srpnja, 2020

NASTAVLJA SE OBRAČUN: Plenković raspustio četiri HDZ-ova ogranka u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Odlukom članova Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije četiri stranačka odbora HDZ-a s područja najistočnije hrvatske županije su raspušteni.

Raspušteni su Gradski odbori HDZ-a gradova Otok i Ilok te odbori u općinama Vođinci i Tovarnik. Odluka o raspuštenim odborima u Iloku, Vođincima i Tovarniku došla je radi loših izbornih rezultata ostvarenih na prošlim lokalnim izborima.

U sve tri te jedinice lokalne samouprave HDZ nije na vlasti i njihovo raspuštanje očekivalo se i ranije. U Tovarniku je na vlasti neovisna načelnica, u Voćincima pobijedila je Hrvatska konzervativna stranka, a u Iloku, gdje su u međuvremenu održani i prijevremeni izbori, na vlasti je također neovisna gradonačelnica.

Kada je riječ o gradu Otoku, gdje je HDZ pobijedio, tamo se već neko vrijeme događaju razni politički sukobi, prozivanja i istupi u medijima radi čega je i došlo do raspuštanja gradskog odbora HDZ-a.

“Sve to što se događa rezultat je raznih stranačkih sukoba, podmetanja i stalnih pokušaja prevlasti unutar stranke. Činjenica je kako postoje određeni problemi kao i određeni ljudi unutar stranke koji su generatori svih tih problema i sukoba. Bojim se kako niti ovo neće pomoći u rješavanju svih tih nagomilanih problema, rekao nam je jedan član HDZ-a iz Vukovarsko – srijemske županije za Večernji list.

Podsjetio je i na brojne druge sukobe unutar stranke pa i sukob između vukovarskog i vinkovačkog HDZ-a, sukoba vukovarskog HDZ-a s županom Božom Galićem kao i raznih događanja koja su prethodila prošlim lokalnim izborima kada su birani kandidati za župana i načelnike općina. O većini tih stvari upoznat je i sam predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kao i vrh stranke. S ciljem smirivanja tenzija organizirano je u proteklom periodu i nekoliko sastanaka.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> DIJELITE DA SE ISTINA SAZNA – PREŠUĆEN BRUTALAN NAPAD U VUKOVARU! Mladića pretukla dvojica maskiranih napadača
>>> GLUPAV POTEZ ‘KNINDŽE’ PUPOVCA! Pohvalio se preko fejsa da je bio specijalac Kapetana Dragana, pa ga upozorili: ‘Nemoj ovako javno, puk’o si!’
>>> JE LI OVO PONUDA KOJA ĆE ZAUSTAVITI ŠTRAJK? Plenković pripremio novi paket, evo za koliko bi mogle rasti plaće i kada se očekuje kraj štrajka
>>> Migranti provaljuju u kuće, građani uznemireni, žele sami organizirati obranu
Komentari

Komentari