Nedjelja, 7 lipnja, 2020

NAPAO GA S LEĐA: Mladi Zadranin prepričao sukob s “Daruvarcem”

24-GODIŠNJI Zadranin koji se prošle subote u kafiću Yachting na zadarskom Boriku sukobio s Darkom Kovačevićem “Daruvarcem” za Zadarski je ispričao kako se to dogodilo.

Mladić je ispričao kako mu je “Daruvarac” kazao kako će ga “karati u bulju” i to nakon što ga je odgurnuo i bacio na pod. Zbog te prijetnje ga je, kaže, prijavio policiji.

“Daruvarac” je, podsjetimo, na mjesec dana završio u pritvoru.

Kaže da ga je napao s leđa

“Prolazio sam automobilom i vidio svoje prijatelje kako sjede na terasi kafića. Pozvali su me da im se pridružim. Parkirao sam auto kod marine i pješke krenuo prema kafiću. Kad sam došao do njih, a bilo ih je petero za stolom, htio sam uzeti slobodnu sjedalicu sa susjednog stola da bih mogao s njima sjesti. U tom trenutku ‘Daruvarac’ mi je prišao s leđa i gurnuo me. Poletio sam preko dva stola i pao na pod”, priča 24-godišnjak. U padu se, kaže, nije ozlijedio.

“Podigao sam se s poda i posegnuo za stolicom. Htio sam se braniti, ali tada sam pomislio: ako ga udarim, upast ću u probleme. U istom trenutku jedan moj prijatelj je skočio i zaustavio me, a s druge strane ‘Daruvarca’ je sprječavao njegov prijatelj. Oni su sjedili za stolom udaljenim od našeg nekoliko metara, tri-četiri stola na krcatoj terasi”, priča mladić i kaže da ga je “Daruvarac” cijelo vrijeme grubo vrijeđao.

Vrijeđao ga i prijetio

“”Je*at ću ti ja majku”, rekao mi je. Pitao sam ga zbog čega. Zbog onoga što sam pisao o njemu na Facebooku, rekao mi je. A ja sam na jednom portalu, ispod teksta koji je govorio o Daruvarcu, napisao parafrazu stihova Mile Kitića. Kitić naime pjeva “udara u glavu kao šampanjac”, a ja sam napisao “udara u glavu kao Daruvarac”. Po toj logici, rekao sam mu, trebao bi tući sve ljude po ulici, jer nema tko nije osudio njegovo nasilno ponašanje prema bivšoj djevojci”, priča mladić koji kaže da djevojku koju je istukao “Daruvarac” poznaje iz viđenja, ali da nisu prijatelji.

“Rekao sam mu da nije normalan, a on mi je na to rekao “ka*at ću te u bulju”. Odgovorio sam mu da nismo u Srbiji i da ovo nije ’91., da mi ne može takve stvari govoriti, a on mi je na to rekao: “Ajde pi*ko, zovi policiju”. Kazao sam mu da se jedino tako može problem s njim riješiti. On se odmaknuo, a ja sam nazvao policiju i prijavio što mi je napravio i što mi je rekao. Međutim, čim sam poklopio, nije prošla ni minuta, on je doznao da sam ih zvao. Došao je do svog auta s prijateljem i prije nego što su krenuli dobacio mi je “Znači, zvao si policiju”, priča napadnuti mladić ističući da je cijeli incident na terasi, koji je trajao nekoliko minuta, zabilježen nadzornim kamerama kafića. Mladić je imao prilike vidjeti snimak koji je policija izuzela, i on se sada nalazi među dokaznim materijalom.

“Daruvarac” prijavio mladića

Iako je “Daruvarac” putem svog odvjetnika Borisa Radmana podnio prijavu protiv 24-godišnjaka za tri kaznena djela – prijetnju, lažno prijavljivanje i nanošenje teških tjelesnih ozljeda u pokušaju – mladić tvrdi da Daruvarcu nije prijetio, a da je od pokušaja samoobrane stolicom odustao.

Ovo im nije prvi sukob

“Sve je zabilježeno na nadzornoj kameri, sve su vidjeli i svjedoci u kafiću. Sada se želi od mene napraviti napadača. To su gluposti”, tvrdi 24-godišnjak koji nam je priznao da mu ovo nije prvi sukob s Daruvarcem.

“Prije pet-šest godina u jednom kafiću na Poluotoku opalio mi je šamar jer sam bio u dobrim odnosima s jednom njegovom bivšom djevojkom. Ljubomorno me ispitivao što ja imam s njom, a mi smo bili frendovi i znali smo se povremeno družiti. Ispitivao me 20 minuta što ja radim s njom i na kraju me je udario u lice. Od tada do nekidan nismo imali nikakvih kontakata”, priča mladić koji tada taj incident nije prijavio.

“Bio me je strah, a i sada me je malo strah. Zato sam molio policiju da malo češće šalju patrole oko moje kuće”, kaže.

Komentari

Komentari