Ponedjeljak, 10 kolovoza, 2020

Nakon višednevne šutnje iz SDP-a o nasilju među stranačkim i homoseksualnim partnerima, oglasio se Hajduković

Saborski zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković oglasio se na Twitteru nakon što se našao u fokusu javnosti zbog “obiteljskog nasilja”. On je pretrpio fizičko nasilje od strane svog partnera, Tomislava Mikulina, zaposlenika SDP-a koji je bio voditelj Bernardićeva ureda.

Hajduković je na Twitteru napisao: “Volio bih svima osobno zahvaliti na potpori ali toliko vas je da bi mi za to trebalo nekoliko dana. Hvala Vam svima do neba i nazad, puno mi to znači. Nastavljam nikad uvjereniji da su promjene potrebne i moguće. Idemo do pobjede!”

Predsjedništvo SDP-a ekspresno je izbacilo 26-godišnjeg Mikulina iz stranke, uz poruku da njihova stranka ima nultu stopu tolerancije na nasilje te da si Mikulin, kao viši stručni suradnik u uredu predsjednika, “takvo ponašanje ne može dopustiti”.

Glede samo nasilja među partnerima, iz SDP-a se nisu formalno osvrtali na tu temu već su priopćenjima poručivali da osuđuju svako nasilje, prenosi narod.hr

Nadalje, predsjednica Foruma mladih Biljana Gaća je ustvrdila da se kod ovog slučaja može vidjeti da je kod nasilja u obitelji najteže ženama i pripadnicima LGBTQ zajednice.

Hajduković se spominjao kao političar koji će nositi izbornu listu Restart koalicije u IV. izbornoj jedinici, ali se ta priča promijenila nakon ovog napada i otkrića da je bio u homoseksualnoj vezi s drugim SDP-ovcem. Sada se kao nositeljica liste spominje Sabina Glasovac.

Ovaj slučaj nasilja komentirali su i njegovi poznanici koji su otkrili da je Hajduković imao slomljenu vilicu, zbog čega je izostajao i s posla, a u drugom navratu na oku je imao modricu. Dodaju da je za te ozljede imao objašnjenje, iako pomalo neobično.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> SEVERINA PRED FINANCIJSKI KRAHOM: Traži pomoć države, poslovala je s gubitkom a svota nije mala
>>> Hrvatski tjednik: Dramatičan razlaz Plenkovića i Krstičevića u višesatnoj svađi?
>>> CECA ZARAZILA POLA ESTRADE? Hitno se moraju javiti svi koji su s Arkanovom udovicom bili u kontaktu!
>>> ‘Ovo je nezamislivo!’ Milanović šokiran, znate li kakav scenarij nam slijedi iza izbora?
>>> Mojmiri nije bilo lako: Jeste vidjeli što se sinoć dogodilo u RTL Direktu?
Komentari

Komentari