FaH

Saborski zastupnik i čelnik SDSS-a Milorad Pupovac potvrdio je u srijedu da će njegova stranka raspravljati o ostanku u vladajućoj koaliciji, no o tome će se odlučivati nakon lokalnih izbora u Ličko-senjskoj županiji, koji se održavaju u nedjelju, 10. ožujka.

“Svi čelni ljudi stranke su u kampanji za lokalne izbore u Ličko-senjskoj županiji i dok ne prođu izbori neće biti sastanka na tu temu”, rekao je Pupovac Hini.

Upitan razmišlja li ozbiljno o odlasku troje saborskih zastupnika SDSS-a iz vladajuće koalicije, Pupovac je odgovorio kako je o tome dao izjave u utorak i da su one relevantne.

Pupovac je u razgovoru za Media servis naznačio da razmišlja o izlasku iz vladajuće koalicije.

“Previše se toga nakupilo, a sada je na stranačkom vodstvu da odluči što ćemo dalje”, izjavio je Pupovac za Media servis dodajući kako je o tome dugo razmišljao.

“To je bila reakcija koja je rezultat duljeg promišljanja i ozbiljnog promišljanja nas kao članova vladajuće koalicije. Više je razloga, i to je poruka koju smo morali poslati”, rekao je Pupovac.

U istom razgovoru poručio je kako je stao na “crtu koju ne može prijeći” i to zbog govora mržnje koji potiču vladajući.

U izjavi Hini odbio je preciznije pojasniti svoje izjave. “Sve što sam imao za reći, rekao sam”, kaže Pupovac.

Čelnici drugih stranaka vladajuće koalicije u svojim komentarima na Pupovčev istup izrazili su sumnju da bi SDSS mogao napustiti koaliciju, uvjereni su da do toga neće doći.

Sve zbog pokladnog krnje?

Pupovca je navodno najviše povrijedilo spaljivanje krnje na pokladama s njegovim likom, a maškare u Kaštelima je prozvao za “govor mržnje”:

“Bacanje vaterpolista u more i onda sad spaljivanje krnje s mojim mojim likom, to je govor mržnje. Nije kriva gomila i masa, već oni koji mijese svijest mase – vlast. Ne mislim samo na državnu, već mislim i na vlast crkvenu, medijsku i druge vlasti”, okomio se Pupovac.

U ponedjeljak se i srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić osvrnuo na maškare u Kaštel Sućurcu, ustvrdivši kako bi šala sa spaljivanjem lutke Milorada Pupovca “mogla biti generalna proba za nešto što se sprema njemu kao lideru Srba.”

S druge strane, talijanski premijer čiju su lutku u Dusseldorfu ismijavali, reagirao je na pokladnu maskotu – smijehom, podijelivši pritom fotografiju s karnevala. Hina

KOmentari

Prati nas i ne propusti ekskluzive!