Utorak, 11 kolovoza, 2020

NAKON ŠTO JE UVRIJEDILA UDOVICE: Predsjednica priznala pogrešku, ili ipak nije ?

Nakon što je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kako bi se opravdala pred međunarodnom javnosti i pred samim srpskim predsjednikom, ogradila se od udovica i branitelja koji su prosvjedovali protiv dolaska Vučića.

HDZ-OV saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e Josip Đakić te Miro Bulj zastupnik mosta, jučer su bili na prosvjedu protiv Vučića, baš kao i umirovljeni general Željko Sačić. Obojica su zgrožena Kolindinim izjavama o tome da su prosvjednici – politički marginalci.

Ta izjava je toliko iznenadila i uvrijedila udovice i branitelje da je čak i sama predsjednica očito priznala da je pogriješila.

Upravo je zbog toga večeras rekla kako je netočno da je tijekom posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića ikoga zvala političkim marginalcima te je najavila da će kroz nekoliko mjeseci otići u uzvratni posjet Srbiji.

Dodala je da su prosvjedi normalna stvar u demokraciji te da su pojedinci s rubova političkog spektra oni koji se nauštrb naroda trude zaustaviti pomak između dviju država.

– O braniteljima i udovicama imam najbolje moguće mišljenje – poručila je, dodajući da im je na sastanku prije Vučićevog posjeta obećala da će i nakon posjeta razgovarati i da će im iskreno reći koji su rezultati tog posjeta.

– Pojedinci koji žele osujetiti napredak u međudržavnim odnosima ne mogu biti oni koji definiraju državnu politiku. Ja želim biti državnik koji će i Hrvatskoj i Srbiji omogućiti da budu normalni susjedi – poručila je predsjednica.

>>> KOLINDA RAZLJUTILA HRVATSKOG GENERALA: Zaprijetio ”nećete još dugo vladati!”

Komentari

Komentari