Srijeda, 12 kolovoza, 2020

NAKON SLABIH IGARA ZAGREBAČKIH MODRIH Jurčević dobio otkaz

Visjelo je u zraku već nakon poraza od Lokomotive. Mnogi su očekivali a neki i javno najavljivali da će Rudeš dobiti ovakav Dinamo, koji nije mirisao na prvaka, iako je matematički bio osigurao naslov. Zapravo, neriješeni rezultati Rijeke i Hajduka u pretposljednjem kolu ovogodišnjeg prvenstva pogurnuli su Zagrepčane da slave tjedan dana prije i službenog kraja prvenstva. Upravi to ipak nije bilo dovoljno da bi Jurčević mogao ponijeti pokal prvaka Hrvatske kao Dinamov trener. Čašu je prelio poraz od Rudeša.

Tako je još jednom i jedan zagrebački kvartovski klub održao Dinamu lekciju iz nogometa. Upravi kluba iz Maksimira to je bilo dovoljno da “poruči” treneru kako je vrijeme da pakuje kofere. Jurčević se u Maksimiru zadržao svega dva mjeseca. Iako Dinamova igra ne izgleda dobro, nitko mu ne može spočitnuti ili umanjiti pobjedu nad izravnim suparnikom Hajdukom na Poljudu. No, također nitko ne zna razloge za poraze protiv Lokomotive i Rudeša. Neosporno je nogometno dizanje ova dva kluba. Nisu Lokomotiva i Rudeš pobjeđivali samo Dinamo, nego i Hajduk, a dobro su igrali i protiv Rijeke. Uprava Dinama se zabrinula za utakmicu finala Kupa Hrvatske u Vinkovcima i pokušat će promjenom trenera vratiti poljuljanu momčad, a koja je ipak, ne smije se zaboraviti, osvojila prvenstvo Hrvatske.

Već se sada operira s nekim imenima za Jurčevićeva nasljednika. Spominje se ime Nenada Bjelice kao prvog kandidata. Bjelica je nizao jako dobre rezultate. Prije nekoliko sezona ima je dosta uspjeha u Austriji, potom se preselio na čizmu, u Italiju, a u zadnje vrijeme bio je šef struke u poljskom Lechu. Napustio je Polznan prije nekoliko dana. No, u krug favorita poznavatelji stanja u Maksimirskoj šumi ubrajaju uvijek spremnog, Antu Ćaćiča, bivšeg selektora naše nogometne reprezentacije.

Anto Pranjkić/Priznajem.hr

Komentari

Komentari