Ponedjeljak, 3 kolovoza, 2020

Nakon fijaska na izborima za EP vrije u HDZ-u: Jandroković Plenkovićev nasljednik?

I dalje gorak okus premijeru i šefu HDZ-a Andreju Plenkoviću ostavili su rezultati Europskih izbora pa je umjesto pljeska na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva dobio pljuske.

Najveću od svog stranačkog zamjenika Milijana Brkića koji je poručio da se narod ne može lagati i da ne smiju biti oholi i bahati. A sjednicu je napustio prije završetka, prenosi RTL.

Predsjednik HDZ-a Plenković prozvao je zamjenika predsjednika stranke Milijana Brkića da se nije uključio u kampanju.

“Oni koju se nisu angažirali u kampanji, dakle nisu se uopće angažirali ni na koji način…”. Na pitanje tko se to nije angažirao, Plenković je odgovorio: “Ima ih dosta”.

Na pitanje je li Milijan Brkić među njima, Plenković je rekao da ga on nije vidio u ovoj kampanji. “Nije pridonio ništa što se toga tiče”, zaključio je kritiku Plenković.

“Mislim da smo svi skupa trebali dati još veći doprinos ovoj kampanji kako bi Hrvatska demokratska zajednica ostvarila svoj cilj, a to je pet mandata. Ne bih tu izdvojio nikoga posebno, ni gospodina Brkića”, kazao je politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević.

Neki su znakoviti: “Sve u svoje vrijeme, sve u svoje vrijeme”, rekao je Miro Kovač.

A u potrazi za krivcima zbog manjka mandata u Bruxellesu počeo je otvoreni rat vodećih ljudi HDZ-a jer Brkić uskoro odgovara: “Sve što sam mislio rekao sam jučer na Predsjedništvu. Nisam nikada, niti namjeravam ubuduće bilo kome slati ni odgovore niti pitanja putem medija već sve što imam kazati, uvijek kažem za stolom političke obitelji”.

Rekao je tamo i da krivnju ne treba tražiti u crnim labudovima niti u ljudima na terenu zbog čega je Plenković naložio analizu:

“Crni labud je fenomen. Kada mi iznađemo odgovor na pitanje što ne znamo da ne znamo onda će to postati sad znamo da to znamo”, rekao je glavni analitičar HDZ-a Robert Kopal.

Umjesto nejasne formule predsjednica rezultate izbora znakovito tumači slično kao Brkić: “Ovo je poruka svima. Ne želimo više političare koji su udaljeni od vlastitog naroda, nego želimo one koji nas slušaju, želimo one koji nas razumiju, koji suosjećaju s nama i koji govore u naše ime”.

“Ima političara koji se obraćaju ljudima isključivo preko intervjua i medija, a da nisu sreli živu osobu na cesti. Na njih sam mislila. Razmislite, mislim da će se oni prepoznati”, kazala je Grabar-Kitarović.

“Tko su ti”, pitao je Plenković novinare i dobio dodatno pitanje je li se on prepoznao u njezinoj izjavi. “Ne vjerujem je mislila na naše kandidate i kandidatkinje ni na mene. Ako je netko non stop na terenu ako razgovara s ljudima.Ta teza što se tiče HDZ-a mislim da ne stoji”, kazao je Plenković.

Počelo se špekulirati o Gordanu Jandrokoviću kao Plenkovićevom nasljedniku, javlja RTL.

“To je smiješno da me pitate”, kazao je Jandroković.

Baš kao i na Predsjedništvu kada je krivnju zbog rezultata izbora prebacivao na svih i sve Plenković i javno uvjerava da svoju odgovornost ne vidi jer je HDZ pobjednik. Vladimir Šeks je najavio da će HDZ napraviti analizu rezultata i dodao da je kleveta da je jučer na Predsjedništvu rekao da je Crkva stala na stranu Marijane Petir.

Komentari

Komentari