Utorak, 4 kolovoza, 2020

Nakon brojnih reakcija Hrvoje Bujas se ispričao zbog lajkanja Babićevog vrijeđanja katolika

“Nikad nigdje u svom radu ili djelovanju ili izjavama nisam, niti bih ičiju vjeru omalovažavao, a pogotovo našeg naroda”, odgovorio je za Narod.hr pokretač udruge Glas poduzetnika poznatiji kao osnivač Crnog jajeta Hrvoje Bujas na upit o lajkanju Babićevog vrijeđanja katolika.

Hrvoju Bujasu postavili smo tri pitanja:

“1. Zašto ste označili da Vam se sviđa objava g. Babića u kojoj vrijeđa Krista, križ, a time i sve katolike?

2. Radite li razliku između poduzetnika koji su vjernici i koji to nisu? Smatrate li temeljem profesionalnog poslovnog odnosa uvažavanje i poštivanje tuđe vjere ili filozofskih uvjerenja?

3. Smatrate li da će Vaš postupak naškoditi naporima da se svi poduzetnici – oni koji su vjernici i oni koji to nisu – ujedine oko zajedničkih tema – oko kojih postoji slaganje?”

Evo što nam je odgovorio:

“Poduzetnike doista ne dijelim po vjeri, nacionalnosti ili po tome za koga glasuju na izborima i kojoj stranci pripadaju, kao što niti ljude ne dijelim na taj način. Naime, u demokratskom društvu svatko ima pravo na svoje mišljenje, svoj stav, svoju vjeru…ljude jednostavno dijelim na one koji rade i one koji ne rade.

Lajk na navedeni post bio je vezan uz prvi dio posta gdje se postavlja pitanje zašto ne rade ugostiteljski objekti i sl., jer i mi kao Udruga tražimo iznošenje jasnog plana, naravno, sukladno realnim mogućnostima, oko rokova otvaranja i ublažavanja Mjera, drugi dio u brzini praktički nisam niti pročitao, što se ispričavam.

Nikad nigdje u svom radu ili djelovanju ili izjavama nisam, niti bih ičiju vjeru omalovažavao, a pogotovo našeg naroda.

Iako osobno nisam praktički vjernik, (moja majka i pokojni otac su bili, kao i svi moji bližnji, moja supruga…), poštujem i tradiciju našeg naroda i svačiju vjeru! ”

U subotu, uoči blagdana Uskrsa, osnivač portala Index.hrMatija Babić, osvrnuo se na održavanje tradicijske procesije Za križen na otoku Hvaru, koja je upisana na UNESCO-v popis nematerijalne svjetske baštine u Europi.

Svojom je objavom napao vjerske slobode. Vulgarnim rječnikom komentirao je križ koji na procesiji nosi križonoša te Isusa nazvao ‘židovskim zombijem’. Njegovu objavu donosimo u cijelosti.

“Ok, zatvorit sve kafiće, j*** tih par desetaka tisuća konobara. Ok, i sve restorane zatvorit, j*** kuhare. Ok, i sve ostale biznise zatvorit, marš, koji k*** će nam privatni sektor.

Ali ako jednu stvar treba dopustit, treba dopustit da par stotina neukih otočana nanaša neki k*** jer vjeruju da je židovski zombi koji je sam svoj otac prije dvije tisuće godina umro i oživio da bi nam oprostio što je žena rebro pojela jabuku. Prioriteti su prioriteti, ne treba se ni te epidemije držat ko pijan plota.”, napisao je Babić.

Uvredljiva objava Matije Babića na račun Isusa i križa svidjela se još nekim osobama na Facebooku.

Taj napad na vjerske slobode podržali su glumica i novopečena aktivistica za prava žena Jelena Veljača, donedavni novinar i urednik N1 televizije Petar Štefanić, djelatnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Sandi Blagonić, pokretač udruge Glas poduzetnika poznatiji kao osnivač Crnog jajeta Hrvoje Bujas, dubrovačka odvjetnica i predsjednica udruge Prospectus Viktorija Knežević, SDP-ovac Marko Melčić.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Romina Knežić o životnoj tragediji: ‘Bolest je bila jača, morala sam kapitulirati’
>>> Putinova tužiteljica ima saznanja o koroni, traži hitnu akciju na cijelom svijetu
>>> EVO TKO ĆE PRVI DOBITI CJEPIVO: Infektolog otkrio, korona će se suzbijati sljedećim redom…
>>> NEĆETE VJEROVATI: Procurio dokument, znanstvenici šokirani kineskim eksperimentiranjem na šišmišima!?
Komentari

Komentari