Petak, 23 listopada, 2020

NAKON 46 GODINA OTKAZ DOBIO MAILOM: “Važnije su im uvozne serije od Lijepom našom”

Voditelj emisije ‘Lijepom našom’ Branko Uvodić (66) u četvrtak je saznao kako više nije djelatnik HRT-a. Stigao mu je mail iz kadrovske službe HRT-a u kojemu piše kako mu 25. srpnja prestaje ugovor o radu. S televizije rekli su kako nije dobio otkaz već je stekao uvjete za mirovinu.

– Gospodin Branko Uvodić nije dobio otkaz na HRT-u, već je s navršenih 65 godina 2019. stekao uvjete za redovnu starosnu mirovinu. Nakon toga mu je HRT u nekoliko navrata produljio ugovor o radu, s obzirom da je prepoznat kao urednik i voditelj poznatog zabavnog serijala ‘Lijepom našom’. Zadnje produljenje ističe mu 25. srpnja 2020. Budući da trenutno zbog korona krize nismo sigurni da će se ostvariti svi uvjeti za nastavak snimanja emisije ‘Lijepom našom’ uz poštivanje svih epidemioloških preporuka, u ovom trenutku ne postoje razlozi za daljnji nastavak radnog odnosa g. Uvodića. Ukoliko se steknu uvjeti za ponovno snimanje, HRT će svakako razmotriti ponovni angažman g. Uvodića – piše u službenom priopćenju.

No, Branko nije sretan odlukom televizije. Kaže kako mu nisu dali ni da iskoristi do kraja godišnji odmor te da nakon 25. srpnja 2020. ne može više ući u zgradu HRT-a po svoje stvari.

– Kako da ih uzmem? Da dođem s policijom? – rekao je Branko Uvodić za Večernji list.

HRT, naime, želi ukinuti serijal ‘Lijepom našom’.

– Pravdaju se koronom, no mi to možemo organizirati uz kontrolirane uvjete uz maksimalno 500 ljudi u dvorani. Njih ne zanima ‘Lijepom našom’ nego emisije poput ‘Volim Hrvatsku’, koja je nizozemska licenca, ili ‘Zvijezde pjevaju’ koja je američka licenca, a mi nemamo pet zvijezda u zemlji. Čak sam imao i varijantu da emisiju radimo na OPG-ima ili drugim mjestima gdje ne bi ni bilo publike – govori voditelj. Napominje kako je emisija koju je vodio bila najgledanija. Na HRT-u je proveo 46 godina, a već mu se nude druge televizijske kuće da emisiju nastavi kod njih.

Komentari

Komentari