Nedjelja, 27 rujna, 2020

Najbolji učitelj u Vijetnamu je Ivan iz Osijeka

Osječanin Ivan Granić (32) prije nekoliko dana primio je nagradu kao najbolji učitelj u vijetnamskom Hanoiju! Lijepa je to vijest, to više što je Granić u Vijetnam prije nekoliko godina došao turistički, no nakon što se zaljubio u taj grad i njegove stanovnike, odlučio je ondje pronaći posao.

– Uz podršku prijatelja koje sam stekao u Vijetnamu završio sam dodatne tečajeve da bih dobio radnu dozvolu, a potom i stalni posao. Radim za Binh Minh Education, jednu od najvećih kompanija čiji učitelji engleskog jezika smiju raditi u državnim školama u Vijetnamu. Trenutačno predajem u tri različita vrtića i četiri osnovne škole, a ova mi je nagrada veliko priznanje za rad, to više što mi ga je dodijelilo vijetnamsko ministarstvo obrazovanja i prosvjete – priča Granić, koji je nagradu, kaže, dobio na temelju kvalitete rada, zapažanja tvrtke, sudjelovanja u izvannastavnim aktivnostima, sudjelovanja na skupštinama škola, ali i tijekom praznika i sl. Kaže kako se nije nadao nagradi, jer je Hanoi grad s velikim brojem stranih učitelja, pa mu je nagrada još draža. Dakako, bit će mu poticaj i za daljnji rad, no ističe kako se i bez nje svakako odlučio ostati u Hanoiju.

Inače, u Vijetnamu je punih osam godina i kaže da je Hanoi lijep grad, s odličnim radnim uvjetima. Posla ima, kaže, osobito za onoga tko je voljan truditi se, a, osim toga, plaće su za strance visoke u usporedbi sa standardnom vijetnamskom plaćom. Uz to, kaže Granić, stranci su vrlo cijenjeni.

– Jedini mi je problem bio kulturni šok i drukčija klima nego u Hrvatskoj, ali na sve sam se naviknuo – dodaje Granić, s kojim smo preko interneta razgovarali tijekom priprema za proslavu lunarne Nove godine. Nema sumnje da će ovom uspješnom Osječaninu nova godina, koja je ondje počela danas, donijeti još dobrih rezultata u dalekom Vijetnamu.

Izvor Glas Slavonije
Autor Marija Mihelić
Komentari

Komentari