Utorak, 14 srpnja, 2020

NAGRADA ZA POSLUŠNOST: Plenković “lansira” ministricu Gabrijelu Žalac prema Bruxellesu

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac mogla bi biti nositeljica HDZ-ove liste za Europski parlament.

Informacija o lansiranju ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobro informirani izvori bliski Vladi plasirali su ovih dana u medije što je jasan pokazatelj kako se krenulo u proces realiziranja.

Oni bolje informirani takvom informacijom nisu iznenađeni. Naime, ministrica Žalac već mjesecima u kuloarskim razgovorima otvoreno stavlja do znanja kako je njezin odlazak u Bruxelles gotova stvar koja je već ranije dogovorena sa Andrejom Plenkovićem.

Međutim, istodobno se mogu čuti i ocjene kako je Gabrijela Žalac u potpunosti zakazala na mjestu ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije, pa joj Andrej Plenković već mjesecima traži zamjenu.

– U vrhu Vlade i stranke nisu uopće zadovoljni učincima ministarstva na čijem je čelu Gabrijela Žalac. Opći je dojam kako se na tom mjestu nije snašla. Stoga joj se pokušava trasirati put prema Bruxellesu a na njezino mjesto dovesti osobu koja bi posao podigla na višu razinu – doznajemo iz izvora bliskih Vladi.

Ova Vinkovčanka, koju je u hrvatsku politiku lansirao osobno Andrej Plenković, pripada tzv. slavonskoj kvoti koju kontrolira Tomislav Čuljak, posljednjih je dana, kao i Branimir Glavaš, bila vrlo kritična prema vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi.

Otvoreno izjavivši da će o Ivanu Penavi raspravljati Predsjedništvo stranke, ministrica Žalac je istaknula da bi se gradonačelnik Vukovara trebao baviti razvojem grada Vukovara, a ne državnom politikom.

– Gradonačelnik Penava ima intervencijski plan u našem operativnom programu vrijedan preko 140 milijuna kuna. Postoji i Fond za razvoj grada Vukovara u kojem smo osigurali dodatnih 50% sredstava u 2018. U 2019. imamo velike planove posebice u gospodarstvu – objasnila je ministrica.

Inače, Karlo Ressler, savjetnik premijera Andreja Plenkovića i posinak Vladimira Šeksa, sudeći prema pisanju medija, bit će koordinator za izradu HDZ-ova programa za skore europske izbore.

-Program radim u suradnji s međunarodnim tajnikom stranke Davorom Božinovićem, voditeljicom naše delegacije u EP-u Dubravkom Šuicom te nizom HDZ-ovih ministara – istaknuo je Ressler u izjavi za Jutarnji list.

Čini se da bi se na HDZ-ovoj listi, uz dosadašnje eurozastupnice Dubravku Šuicu i Ivanu Maletić, mogao naći i saborski zastupnik Tomislav Sokol. Prema informacijama koje dolaze iz HDZ-a ambicije za odlazak u Europski parlament imaju i dva župana – šibensko-kninski Goran Pauk, te župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić. Europske ambicije navodno ima i Davor Ivo Stier ali je njegov prolaz na listu dvojben zbog političkog razlaza s Andrejom Plenkovićem.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> PUPOVAC: Znamo što je Vukovar. On pripada ni Hrvatima ni Srbima nego…
>>> I Amerikanci se rješavaju svojih MiG-ova, evo o čemu je riječ
>>> 8 bolesti i problema koje rakija može izliječiti
>>> ISPOVIJEST HAŠKOG ISTRAŽITELJA: KAKO SAM UHITIO GRADONAČELNIKA VUKOVARA ZBOG POKOLJA NA OVČARI
Komentari

Komentari