Ponedjeljak, 19 listopada, 2020

Nacionalni stožer: U zadnja 24 sata 144 nova slučaja zaraze koronavirusom, dvije osobe su preminule

U posljednja 24 sata zabilježena su 144 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1894.

Među njima je 278 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta. Dvije osobe su preminule, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 15136 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 255 preminulo. Ukupno se oporavilo 12987 osoba, od toga 250 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji su trenutno 9822 osobe.

Do danas je ukupno testirano 267 297 osoba, od toga 5165 u posljednja 24 sata, navode iz Stožera.

U nastavku donosimo današnja izvješća lokalnih stožera.

Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata utvrđeno je devet novih slučajeva koronavirusa, izliječeno je devet osoba, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Od oboljelih po dva su iz Zaprešića, Velike Gorice i Ivanić-Grada, a po jedan iz Marije Gorice, Dubravice i Pisarovine. Tri osobe su kontakti prethodno oboljelih, dok je za šest slučajeva nejasna epidemiološka anamneza.

Samoizolacija je propisana za 175 osoba, a u samoizolaciji je jedan razred osnovne škole u Vrbovcu zbog pozitivnog učenika te četiri razreda osnovne škole u Ivanić-Gradu zbog pozitivnog nastavnika.

Od početka pandemije evidentirane su 683 osobe s koronavirusom, izliječene su 483 osobe, a 14 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 186 slučajeva.

U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije pet je novih osoba pozitivno na koronavirus; tri imaju boravište na području Grada Osijeka, a po jedna na području Grada Donji Miholjac i Općina Strizivojna. U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađeno je ukupno 290 uzoraka.

Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za još 30 kontakata novopozitivnih osoba, pa je pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije ukupno 443 osoba.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 19 pacijenata oboljelih od COVID-19 od kojih je jedan na respiratoru.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 689 obrađenih testova danas su 34 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 16, Imotskog 1, Kaštela 1, Okruga 1, Omiša 2, Podstrane 1, Prološca 1, Segeta 1, Sinja 5, Solina 2, Zmijavaca 1 i Trilja 2 osobe.

Od 34 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije, 16 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1307 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju u KBC-u Split nalazi se 45 COVID pozitivnih osoba, dok se četiri osobe nalaze na respiratoru.
U karanteni se nalazi jedan državljanin SAD-a.

Prema izvješću KBC-a Split, u posljednja 24 sata preminula je jedna muška osoba stara 85 godina. Preminula osoba je uz ostale komorbiditete bila pozitivna i na COVID infekciju.

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 414 uzoraka briseva (293 za administrativne potrebe) na COVID-19, nema novozaraženih. Izliječeno je 13 osoba. Trenutno je 12 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 83 osoba.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 135 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 124 osobe nalazi se u kućnoj izolaciji, a 11 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 581 osoba, a ukupno je testirano 8306 osoba.

Na posljednjem testiranju obrađeno je 164 uzoraka, od kojih je 11 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđen jedan novi slučaja zaraze virusom SARS -CoV-2, a riječ je o osobi mlađe životne dobi s križevačkog područja.

Četiri osobe su proglašene zdravima, na bolničkom liječenju je jedna osoba, a u ovom trenutku na području županije je 11 aktivnih slučajeva.

Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 201 slučajeva bolesti covid-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 63 osoba

Komentari

Komentari