Bjelovar, 7.9.2019 - Predsjednièki kandidat Miroslav Škoro posjetio je 27. jesenski meðunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu i održao konferenciju za novinare. foto HINA/ Igor KOKORUŠ/ ua

NACIONAL ponovo izmišlja: Nije postojao nikakav supertajni sastanak Škore i Bozanića!

Podijeli

Nacional, kojeg mnogi povezuju s paraobavještajnim djelovanjem i podzemljem, te stranim veleposlanstvima, je ponovo u akciji, kao i pred svake izbore. Oni su na svojim stranicama objavili “ekskluzivne” tfotografije koje “dokazuju” da je predsjednički kandidat desnice bio u sjedištu Zagrebačke nadbiskupije na sastanku “koji bi mogao imati dalekosežne posljedice za predstojeću kampanju, pa i za budućnost Hrvatske.”

“Prekida li Kaptol dosadašnju posvemašnju podršku predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović?”; pita Nacional te navodi kako se na fotografijama snimljenim u utorak, 1. listopada, u 17.45 poslijepodne na zagrebačkom Kaptolu vidi luksuzni crni Mercedes S klase registarskog broja ZG 5990 HF (Škorin automobil) koji se zaustavio ispred čelične ograde ulaza na broju Kaptol 29a, a to je ulaz u Zagrebačku nadbiskupiju.

No stvar je u tome da je Škoro prisustvovao javnoj tribini na Kaptolu, a sve drugo su kao i obično posve proizvoljne špekulacije i dezinformacije paraobavještajnog podzemlja. Za Večernji list je tu “vijest” dematrirao direktor Škorine komunikacijske kampanje Mate Mijić, koji je rekao da se, što se podrške Crkve tiče, baš se ništa u kampanji nije promijenilo.

‘Puno radimo s vjernicima, iznosimo im i predstavljamo našu viziju za Hrvatsku. Već smo rekli kako želimo da nam se pastoralci i laici pridruže, rado ćemo porazgovarati sa svakim’, rekao je za Večernji list Mate Mijić.

Škoro je 1. listopada bio na javnoj tribini s temom 30. obljetnice pada Berlinskog zida u organizaciji Konrad Adenauer Stiftunga i Centra za obnovu kulture, ali nije stigao na početak nego je zakasnio, kako se navodi, zbog ranije planiranih obveza. Škorinu prisutnost na tribini, kako piše Večernji list, zabilježili su i fotografi Pixsella.

Podsjetimo, Nacional je 1994. podržao Mesića i Manolića prilikom neuspjelog puča kojim se htjelo smjeniti Franju Tuđmana, koji je završio njihovim izlaskom iz HDZ-a, ali i iza afere “savjetnica” kojom se htjelo diskreditirati Tomislava Karamarka. Iako je na kraju utvrđeno da Karamarko nije bio u sukobu interesa zbog poslova svoje tada buduće supruge za bivšeg predsjednika uprave INA-e Josipa Petrovića, odnosno da je iznos plaćen preko javnog ugovora odgovarao poslovima koje je Ana Karamarko obavljala za njega (a prije toga za EPH holding), te da tu nije bilo sukoba interesa, Dalija Orešković je dala glas prevage kod presude da je Karamarko ipak bio u potencijalnom sukobu interesa – ali ne zbog supruge i njenog ugovora, nego zbog osobnog prijateljstva s Petrovićem. To je dovelo do pada vlade.

 

 

Komentari

Najnovije