Subota, 4 travnja, 2020

NAČELNIK PLJUSNUO ČOVJEKA NASRED PLAŽE PRED ŽENOM I DJECOM? ‘Prestani to raditi jer ću ti oči iskopati, nećeš moć’ više u selo’

39-godišnji Gordan Kvesić tvrdi da mu je Ante Šeparović, 41-godišnji načelnik općine Blato, pred ženom i djecom opalio pljusku na plaži Veli žal

U općini Blato trenutačno je glavna tema načelnik Ante Šeparović, 41-godišnji načelnik općine koji je sa svojom Nezavisnom listom prije više od godinu dana osvojio vlast u tom mjestu te u Općinskom vijeću ima sedmero od trinaestero vijećnika. Kako piše Slobodna Dalmacija, on je prijetio i opalio pljusku 39-godišnjem Gordanu Kvesiću, osramotivši ga pred ženom, djecom i sestrom, navodi list. Opozicijski HDZ traži Šeparovićev odlazak s mjesta načelnika.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju, Gordan Kvesić, inače inženjer građevine i stalni sudski vještak, ispričao je što se dogodilo.

“Dok sam ležao na plaži Veli žal u društvu supruge, sestre, moje dvoje djece te četvero djece mojih prijatelja, prišao mi je Ante Šeparović i njegov brat Nikola. Gotovo sam zaspao kada sam iznad sebe vidio Antu koji je kleknuo i počeo mi govoriti: ‘Prestani raditi to što radiš jer ću ti oči iskopati, nećeš moć više u selo, ubit ću te…’ Samo sam ga stigao upitati: ‘O čemu pričaš’ na što mi je njegov brat odgovorio ‘Znat ćeš!’, a Ante mi je dao pljusku i obojica su se udaljila. Sve su to gledali moji najbliži, a pogotovo se prepalo šestero djece u dobi od sedam do 14 godina”

Nakon incidenta, Kvesić je pozvao policiju, što je učinio i Ante Šeparović. Izjavu za Slobodnu dalmaciju je dao isključivo jer se osjeća povrijeđeno, osramoćeno i da mu je nanesena nepravda, a kako stvari stoje boji se da će najvjerojatnije biti prekršajno kažnjen.

“Ispričao sam policiji sve što se dogodilo, a onda mi je jedan od policajaca rekao da je Šeparović prijavio mene da sam ja njemu prijetio, što je apsolutna laž. Bilo je jako puno svjedoka, ali kada su vidjeli o kome se radi i tko me je napao, rekli su mi da neće svjedočiti jer ne žele probleme. Nisam incidentna osoba i posao kojim se bavim zahtijeva mirnoću i trezvenost. Na napad nisam odgovorio jer se ne želim spuštati na nivo divljaštva i smatram da će policija kojoj je sve prijavljeno, kao i sudstvo, odraditi svoj dio posla kako treba”, rekao je Kvesić.

Ante Šeparović negira optužbe

S druge strane, načelnik općine Blato Ante Šeparović  tvrdi potpuno suprotno i negira Kvesićeve optužbe.

“Dok smo ja i moj brat sa svojim suprugama prolazili plažom Veli žal na Prižbi, u namjeri da popijemo kavu u obližnjem kafiću, gospodin Gordan Kvesić je uputio meni i mojem bratu ozbiljnu prijetnju smrću. Bio sam neugodno iznenađen te sam se približio na dva koraka od dotičnoga gospodina i upitao govori li to meni. On je odgovorio potvrdno te ponovio prijetnju smrću. Ja sam se potom sa suprugom te svojim bratom i njegovom suprugom vratio nazad na dio plaže gdje se je bio ostatak naše obitelji. S obzirom na to da se radi o ozbiljnoj prijetnji smrću slučaj sam prijavio policiji koja je uzela izjave. Htio bih samo napomenuti da gospodin Gordan taj dan nije došao na plažu s djecom kao što vam je rekao. Nadalje, nije bila prisutna ni njegova sestra koja je plivala u moru udaljena 20-30 metara, što je i izjavila policiji, niti je itko od prisutnih na prepunoj plaži vidio da sam gospodinu Gordanu navodno dao pljusku, što piše i u policijskom zapisniku. Razlog ovakva ponašanja gospodina Gordana Kvesića ne bih komentirao, iako bi se dalo mnogo toga reći o njemu i sličnim osobama.”

Želimir Bosnić, član Općinskog vijeća Blata i predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a, osudio je Šeparovićev napad i tvrdi da mu verbalno i fizičko nasilje nisu strani.

“Umjesto da mu se s punim povjerenjem može obratiti svaki mještanin Blata i turist, Šeparović svoje mještane tuče na plaži i to pred 300 ljudi koji to gledaju. Kakvu poruku osim straha širi naš načelnik, koji nakon ovoga mora dati ostavku ako ima imalo političke odgovornosti. Sjećam se kada je Šeparović bio HDZ-ov načelnik općine i kada je verbalno izvrijeđao jednog našeg vijećnika prije nekoliko godina. Dakle nasilje, i verbalno i fizičko, nije mu baš strano, i to se ne smije više tolerirati.”


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> MLADI HRVATSKI NOGOMETAŠ ŠOKIRAO NJEMAČKU JAVNOST: ‘Neću nositi traku duginih boja, ja sam kršćanin’

>>> Novi trener Reala tvrdoglavo drži Modrića na klupi: Što se zapravo događa?

>>> (VIDEO) PROCURILE ŠOKANTNE SNIMKE! Ovo je trenutak kada policija pendrecima i suzavcem kreće na Torcidu!

Komentari

Komentari