Četvrtak, 9 travnja, 2020

Na Thompsonovoj stranici ‘ekspresno’ odgovorili Lori Vidović: Govori neistine i dalje!

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović u četvrtak je od Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) zatražila da ju obavijesti jesu li pokrenuli postupak nakon što je na službenoj Facebook stranici pjevača Marka Perkovića obožavateljima upućena poruka sa fašističkim pozdravom, “budući da iz prakse međunarodnih i nacionalnih sudova proizlazi da je korištenje sintagme ‘za dom spremni’ protupravno”.

Pravobraniteljica podsjeća da je na službenoj Facebook stranici pjevača Marka Perkovića Thompsona vidljiva objava “Pozdravljamo Vas sa starim hrvatskim pozdravom kojeg smo s ponosom koristili u Domovinskom ratu. ZA DOM SPREMNI!” uz video zapis koji prikazuje izvedbu pjesme “Bojna Čavoglave” na koncertu povodom Dana pobjede 5. kolovoza 2015. u Kninu.

“Ovaj sadržaj objavljen je 20. veljače u 12,02 sati, a na dan 25. veljače 2019., objavu je vidjelo oko 108 tisuća ljudi, podijeljena je 870 puta, a komentirana je 470 puta”, ističe pravobraniteljica.

Thompsonova službena stranica je na Facebooku objavila odgovor pučkoj pravobraniteljici.

Evo što su napisali:

“U pokušaju da hrvatske branitelje iz Domovinskog rata koji su koristili pozdrav “Za dom spremni” proglasi fašistima, a hrvatsku javnost uvjeri kako je taj isti pozdrav iz Domovinskog rata zakonom zabranjen, gospođa pravobraniteljica Lora Vidović sa svojim neistinama ide i dalje tako da nam pod svaku cijenu želi smanjiti broj posjećenosti na Facebook stranici.

Želimo ispraviti gospođu pravobraniteljicu Loru Vidović jer u svojim priopćenjima ne piše istinu koju bi svi mi građani Hrvatske od nje očekivali. Naime, netočno je da je objavu vidjelo oko 108 tisuća ljudi već je odgledan video onoliko koliko ona kaže, a objavu je vidjelo preko 665 000 ljudi. Screenshot u privitku “.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> (NI)JE BIO U HOS-U? Pripadnici ove postrojbe poveli zanimljivu raspravu o Beljaku
>>> SMILJANINA OBITELJ SMATRA KAKO ONA NIJE UBOJICA: Okreće li se policija prema ocu zbog događaja iz davne 2003.?
>>> KIM JONG-UN UČINIO DOSAD NEZAMISLIVO: Održan je kratak brifing, a onda je strani novinar ispalio pitanje
>>> Pučka pravobraniteljica traži da ju MUP obavijesti što poduzima zbog Thompsonove facebook objave s fašističkim pozdravom
Komentari

Komentari