Srijeda, 12 kolovoza, 2020

NA ŠTO SE SPREMAJU? Tvrdi da SDA proizvodi oružje i radi popise muškaraca

PREDSJEDAVAJUĆI srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik optužio je bošnjačku stranku SDA da provodi popise vojno sposobnih muškaraca te planira njihovu vojničku izobrazbu i povećava vojnu proizvodnju pripremajući se za “eventualnosti”, ne pojašnjavajući što pod tim misli.

“U posljednja tri mjeseca u dva navrata se održavaju sastanci SDA na kojima nazoče svi predsjednici mjesnih organizacija te stranke, ovdje iz ove regije, i dolaze predstavnici obavještajne zajednice i njihove SDA sigurnosne komisije koja ovdje organizira prije svega da se popišu svi vojno sposobni pripadnici Bošnjaka, da se točno napravi njihova profilacija u smislu gdje su bili, što su radili tijekom rata. Oni koji nisu vojno obučeni, treba vidjeti na koji način bi se mogli pripremiti za neke po njima eventualnosti”, rekao je Dodik u Mostaru.

Kaže da je o svemu obavijestio Vučića

Dodao je kako je o tome izvijestio i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s kojim je obišao sabornu crkvu koja se obnavlja nakon što je srušena u posljednjem ratu u Mostaru. Prema Dodikovim riječima, svojevrsna vojna mobilizacija kod Bošnjaka je posve usklađena s ranijim izjavama predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića da se Bošnjaci trebaju naoružati za “ne daj Bože”.

Kaže da SDA kontrolira proizvodnju oružja, koja je povećana

“Tvornice oružja i streljiva u FBiH izravno su pod nadzorom Bošnjaka, odnosno SDA, povećale su svoju nekontroliranu proizvodnju u dijelovima oružja i streljiva i to je ona priča o Bakiru Izetbegoviću i njegovoj tvrdnji kako za ‘ne daj Bože’ nešto proizvodi”, dodao je Dodik.

Najavio je kako će zatražiti provjeru rada vojne industrije koja ne može proizvoditi streljivo i naoružanje bez naloga Oružanih snaga BiH ili izravnih ugovora s inozemstvom.

Bošnjačka i srpska strana međusobno se optužuju za naoružavanje i organiziranje pričuvnog sastava policije. Najprije su vlasti RS-a najavile mogućnost osnivanja pričuvnog sastava policije, a istom mjerom su uzvratili bošnjački političari. Američko veleposlanstvo izrazilo je zabrinutost tim inicijativama.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> BIO JE PONOSNI HRVATSKI BRANITELJ: Otkriveni detalji šokantne jutrošnje prometne nesreće
>>> Najveća hrvatska pekara više nije u rukama Mate Škoje. Doznajemo koliko je zaradio na prodaji Mlinara
>>> AMERIČKI LIJEČNIK DOŠAO U MEĐUGORJE: Cijelom svijetu sad svjedoči ono što mu je Gospa rekla!
>>> Što se to događa u Bayernu? Direktor kritizirao Niku Kovača, a ubrzo se oglasio i predsjednik čije su riječi odjeknule
Komentari

Komentari