Srijeda, 2 prosinca, 2020

Na spomeniku žrtvama holokausta u Varaždinu nacrtali kukasti križ i “U”

Nepoznata je osoba na spomeniku žrtvama holokausta, smještenom u šetalištu Vatroslava Jagića u Varaždinu, crnom bojom nacrtala kukasti križ i slovo U, a u priopćenju varaždinske policije navode da tragaju za počiniteljem tog incidenta koji se dogodio između petka i nedjelje.

Policija je obavila očevid te nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti i pronalasku počinitelja.

Visina materijalne štete i sanacija oštećenja utvrdit će se s odgovornim osobama Grada Varaždina, stoji u nedjelju u priopćenju PU varaždinske.

Inače, riječ je o skulpturi umjetnika Zlatka Kopljara pod nazivom K19 izgrađenoj od cigle koju su izrađivali zatočenici koncentracijskog logora u Jasenovcu. Skulptura se nalazi nasuprot varaždinske sinagoge.

Incident je na svom facebook profilu osudila i zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica koja je najavila podizanje kaznene prijave.

“Glupost se ne može liječiti, ali ovaj čin, baš poput trganja ploče s prostora Vijeća srpske nacionalne manjine nije glupost. Ili je manjak samopouzdanja pa je ovo kompenzacija ili je patološka mržnja. Da, bilo je stradanja, da naša prošlost je komplicirana. Da, možete si misliti što god hoćete, ali ne možete svojim mišljenjem uništavati i omalovažavati”, poručila je Malenica. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> NADREALNO: Društvenim mrežama proširila se bizarna slika patrijarha Irineja i svećenika koji dezinficira staklo…
>>> Vučić održao govor na Irinejevom sprovodu, govorio o Oluji i Stepincu
>>> Radman: Komšića nitko neće primiti u Zagrebu, on nije predstavnik Hrvata
>>> PLENKOVIĆ PRELOMIO!? Nove mjere protiv korone tiču se i Crkve!
>>> CIJEPIT ĆETE SE? OVO JE NEUGODNO: Evo koje su sve nuspojave imali ispitanici
Komentari

Komentari