Utorak, 1 prosinca, 2020

Na muralima HOS-a, Blage Zadre i Ivana Anđelića-Doktora u Sesvetama ispisani srpski (četnički) znakovi

Navijači, pripadnici Bad Blue Boysa, poslikali su murale i poslali fotografije na kojima je vidljivo kako su na muralima HOS-a i Vukovarskih heroja, ratnih legendi Blage Zadre i Ivana Anđelića – Doktora u Sesvetama ispisani srpski (četnički) znakovi…

Ovo je skrnavljenje legendi obrambenog domovinskog rata…Hoće li policija pronaći počinitelje?

HOS je dao ogroman doprinos u obrani Vukovara od srpske i JNA agresije…

Blago Zadro i Ivan Anđelić- Doktor su istinski heroji u obrani Vukovara koji je napadan upravo pod ovakvim, iscrtanim sprejem, četničkim simbolima i zvijezdom petokrakom…

Murali u velikom broju država spadaju pod kulturu ili umjetnost i zabranjeno ih je na bilo kakav način oštetiti. No u Hrvatskoj za ovo , kao i za mnoge druge stvari, nema regulative, pa se i ako uhvate počinitelje može samo proći sa nekakvom opomenom ili sitnim novčanim kaznama.

Obzirom da je jako veliki broj murala diljem Hrvatske pravo remek djelo, uglavnom navijačkih skupina koji se iscrtavaju na vidljivim mjestima, i to ne isključivo sa legendama obrambenog domovinskog rata, već sa svim hrvatskim zaslužnicima, vrijeme je da Ministarstvo kulture razmisli o ovom prijedlogu; da se svi murali u Hrvatskoj zaštite odrednicama zakona i uvrste u kulturno dobro naše države, jer je u pitanju umjetnost. No, ministrica Obuljen a i mnogi drugi, imaju dosta drugih briga, da bi se još brigali i o muralima, koji većinom oslikavaju naše junake iz obrambenog domovinskog rata.

Ovim putem apeliram na Ministarstvo kulture…da se napokon počne pridavati prava važnost muralima na kojima je na umjetnički način ispisana novija Hrvatska povijest i kao takve ih zakonom zaštiti, kao što to rade mnoge uljuđene zemlje koje drže do sebe, svoje kulture i povijesti.U ovom slučaju, nasvijetlije i najsvetije novije Hrvatske povijesti iz domovinskog rata.

M.M.Viribus Unitis/braniteljski-portal


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Grabar-Kitarović objavila gdje se vidi nakon odlaska s Pantovčaka
>>> Amerikancima vratio NASA-in uređaj, oni s njim razgovarali kao s Indijancem: “Mi smo prijateljski narod, ne želimo vam zlo”
>>> VUKOVARKA NA TV PREPOZNALA SVOG SILOVATELJA: “Prije nego me silovao pitao me jesam li trudna”
>>> VELJAČA napala Kolindu: “Kako se usudi reći da će raditi na zaštiti slabijih i borbi protiv nasilja kad ne endorsa feminizam i nije htjela odraditi slot za moju udrugu”
>>> KAPULICA PRIZNAO DA JE HDZ LIJEVA STRANKA: “HDZ želi biti prihvatljiv i desnici”
Komentari

Komentari