Ponedjeljak, 13 srpnja, 2020

POGLEDAJTE SNIMKU PUCNJAVE u Njemačkoj: dvoje ubijenih ispred Sinagoge

14:10 Nova izvješća govore da je jedan počinitelj uhićen, dok je njih nekoliko u bijegu.

Pored dvoje mrtvih, ima i nekoliko ranjenih. To je potvrđeno i od lokalnog portala “Mitteldeutsche Zeitung” čiji su reporteri na mjestu događaja u Humboldt Strasse. Prema stanici MDR bomba je bačena na groblje i eksplodirala je. Službeno to nije potvrđeno, no očevici su potvrdili. Napadači su nosili borbene uniforme. Sve se događa na najveći židovski praznik!

14:00 Dvoje ljudi ubijeno je u srijedu u pucnjavi u gradu Halleu na istoku Njemačke a policajci tragaju za napadačem koji je u bijegu, prenose agencije.

Policija je upozorila stanovnike da ne izlaze iz kuća. Očevici kažu da je napadač bio odjeven u vojnu odjeću i da je imao nekoliko komada oružja.

 

 

List Bild prenosi da je do napada došlo pred sinagogom u četvrti Paulus i da je bačena bomba na židovsko groblje. Regionalna televizija Halle izvijestila je da je u blizini došlo do još jedne pucnjave nakon što je napadač pobjegao.

Policija je blokirala cijeli Paulus, a njemačke željeznice objavile su da je zatvorena glavna željeznička postaja u Halleu.

“Imamo intervenciju u Halleu. Prema prvim informacijama ima ubijenih. Poduzimamo izvanredne mjere. Napadač je u bijegu. Molimo vas da ostanete u kućama ili da se zatvorite u neka druga sigurna mjesta”, napisala je policija na Twitteru.

Napad se dogodio na Jom Kipur, najsvetiji blagdan u judaizmu kada židovi poste više od 24 sata tražeći oprost grijeha.

 

Komentari

Komentari