Četvrtak, 2 travnja, 2020

MUSLIMANSKI PAR Nisu se željeli rukovati, Švicarci im odbili dati državljanstvo

Muslimanski par poslao je zahtjev za švicarskim državljanstvom koji se rješavao u Lausannei. No iz grada im je stigla odbijenica.

Kako The Guardian prenosi izjavu gradonačelnika Gregoirea Junoda, odbijeni su jer ne poštuju ravnopravnost spolova. Junod je kazao kako je gradska komisija par ispitala prije nekoliko mjeseci kako bi provjerila jesu li ispunili kriterije za dobivanje državljanstva. No kako stoji u odluci koja je javno objavljena, nisu se uspjeli u potpunosti integrirati.

Iako gradonačelnik nije želio objaviti sve detalje o paru i nije želio otkriti odakle dolaze niti njihov identitet, otkrio je kako se nisu željeli rukovati s osobama suprotnog spola. Također, kada su im pitanja postavljale osobe suprotnog spola imali su problema s odgovaranjem, bilo im je to vrlo neugodno.

Gradonačelnik Junod naveo je kako se u njihovom kantonu poštuje vjera i sadržana je u zakonima, ali i da vjerska praksa nije izvan zakona.

“Ustav i jednakost muškaraca i žena moraju nadjačati intoleranciju prema različitostima i fanatizmu”, izjavio je dogradonačelnik Laussane.

Muslimanski par ima pravo na žalbu na tu odluku grada./HMS/


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Kako je dr. Franjo Tuđman preduhitrio UN i srpske planove

>>> Njemačka najavila borbu protiv zlouporabe isplate dječjeg doplatka u inozemstvo

>>> PREŠUĆENO! JEZIV PLIVIN IZVJEŠTAJ IZ ’91.: ‘U paučini nad granatiranom Slavonijom izolirali smo bojne otrove’

Komentari

Komentari