Ponedjeljak, 20 siječnja, 2020

MUP SE PRAVDA: Ne štitimo spomenike, provodimo pojačane aktivnosti

Vukovarsko-srijemska policija u ponedjeljak je neistinitima ocijenila prozivke HSP-a AS da na vukovarskom području već danima čuva “četničke spomenike”, te ističe kako njezine pojačane aktivnosti nisu posvećene zaštiti određenih obilježja i spomenika, već sprječavanju protupravnih ponašanja.

“Nisu istiniti navodi kako je policija u Borovom Selu i Trpinji usredotočena na zaštitu konkretnih obilježja i spomenika, već se provode pojačane aktivnosti na cjelokupnom području policijske uprave s ciljem sprječavanja protupravnih ponašanja”, ističu iz PU vukovarsko-srijemske.

Naime, iz HSP-a AS su u ponedjeljak pozvali premijera Andreja Plenkovića i ministra policije Davora Božinovića da se očituju zašto policija, kako kažu, već danima čuva spomenike u Borovu Selu i Vukovaru koji odaju počast i veličaju srpske agresore na Hrvatsku.

Glavni tajnik te stranke Pero Ćorić u priopćenju je naveo kako se i sam uvjerio da deseci policajaca, što u civilu, što u odorama već danima čuvaju “mauzolej Vukašina Šoškočanina na pravoslavnom groblju u Borovu Selu”, a danonoćno se, tvrdi, čuva i “groblje šajkača” na vukovarskom Sajmištu, kao i spomenik NOB-a u Trpinji podignut 1991. za vrijeme okupacije istočne Slavonije.

Iz policije, pak, navode kako povodom skorašnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. obavljaju sveobuhvatne pripremne i potrebne sigurnosne mjere s ciljem očuvanja javnog reda i mira te zaštite ljudi i imovine na širem području policijske uprave.

“Zadaća je hrvatske policije da kroz osiguranje povoljnog stanja javnog reda i mira omogući dostojanstveno obilježavanje vukovarske obljetnice i spomen na vukovarske branitelje”, ističu u PU vukovarsko-srijemskoj. Hina

Komentari

Komentari
X Pratite nas na Viberu!