Subota, 8 kolovoza, 2020

MUP raspisao tjeralicu za Delijom koji urinira na zastavu RH i spomenik braniteljima

Nakon što su na društvenim mrežama i portalima objavljene fotografije Blagote Mićunovića iz Herceg Novog u Crnoj Gori kako urinira na spomenik Ludvigu Pavloviću i poginulim hrvatskim braniteljima, reagirali su iz MUP-a Zapadno hercegovačke županije.

“Dana 28. 7. 2020. godine, na internet portalima te na društvenim mrežama objavljena je fotografija muškarca koji urinira po spomeniku Ludvigu Pavloviću koji se nalazi u mjestu Vinjani, općina Posušje, uz cestu između Tomislavgrada i Posušja čiju spomen ploču je u sjećanje na Ludviga  Pavlovića postavila Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg-Bosne.

Policijski službenici PU Posušje su o navedenom izvijestili dežurnog županijskog tužitelja u Širokom Brijegu.

Dežurni tužitelj je naložio da se raspiše potraga za nepoznatim počiniteljem kako bi se utvrdio njegov točan identitet i prema istome poduzele zakonom predviđene mjere i radnje zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl.163 st.2 KZ F BiH Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti.

Policijski službenici PU Posušje i Sektor kriminalističke policije MUP-a ŽZH poduzimaju sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja ovog kaznenog djela, te će po kompletiranju predmeta uputiti odgovarajuće Izvješće Županijskom tužiteljstvu Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu”, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

Osim fotografije uriniranja na spomenik Ludvigu Pavloviću objavljene su i fotografije uriniranja na grob Ante Pavelića u Madridu i na hrvatsku zastavu na Prevlaci.

MUP RH još se nije očitovao o uriniranju na hrvatsku zastavu na Prevlaci, piše Dnevno.hr.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Unutarnja kontrola utvrdila: Polcijska službenica je pucala u 30-godišnjaka iz opravdanih razloga
>>> DHMZ upozorava na toplinski udar i poziva građane na oprez: Obratite pažnju na prvi i najozbiljniji simptom
>>> Pupovac za srbijanske Novosti: Još nije donesena definitivna odluka, ali ako Boris ode u Knin, ne ide slaviti, nego se žrtvovati
>>> U Slavoniji potencijalno novo žarište koronavirusa – Ako ste bili na misnom slavlju ograničite maksimalno kretanje i druženja
Komentari

Komentari