Srijeda, 27 svibnja, 2020

MUP dovršio istragu: Josip Manolić zarobljenicima rezao uši, noseve i prste te ih ubijao?

Manolića, koji je 1945. bio načelnik okružne Ozne Bjelovar, terete za zločine nad 120 zarobljenika koje su partizani počinili u šumi Lug

MUP je ove godine intenzivirao istraživanje i procesuiranje komunističkih zločina, stoga je policija protiv trojice osumnjičenika, Josipa ManolićaJosipa Boljkovca i Rade Bulata, nakon višegodišnje istrage došla do trenutka kad će se protiv njih podignuti kaznena prijava za ratni zločin. Tereti ih se da su naređivali ubojstva, ali i da su osobno ubijali civile i zarobljenike, piše Večernji list .

Manolića, koji je 1945. godine bio načelnik okružne Ozne Bjelovar, terete za zločine nad 120 zarobljenika koje su partizani počinili u šumi Lug. Tamo su ih mučili tako da su im rezali uši, noseve i prste nakon čega su ih ubili. U dokazima stoji i da je Manolić osobno streljao civile.

Manolić tvrdi kako ne zna ništa o zločinima koji mu se stavljaju na teret te da nije naređivao ubojstva i mučenja.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Crna Gora zabranila četnike
>>> Maja Sever oprostila se od HRT-ovke: ‘Što da kažem, a da ne dobijem otkaz?’
>>> OSTVARUJE LI SE UPRAVO DODIKOV SAN? Srbija bi mogla postati mnogo veća! Pogledajte gdje bi bila Hrvatsko-Srpska granica!
>>> PRESUDA PROTIV STIPE MESIĆA: Hoće li odgovarati za ratno profiterstvo?
>>> Amerikancima vratio NASA-in uređaj, oni s njim razgovarali kao s Indijancem: “Mi smo prijateljski narod, ne želimo vam zlo”
Komentari

Komentari