Foto: Fah, Sisačka biskupija

MUKE PO GODIŠNJEM ZA JEDNOG HRVATA: Prvo su mu u Sloveniji oduzeli dokumente, a onda u Njemačkoj – automobil

Podijeli

Prema vlastitom priznanju, neplanirano se zadržao dulje od predviđenog, ali to nije javio tvrtki za iznajmljivanje automobila. Budući im se nije javio, a niti je na vrijeme vratio automobil.

Jedan 53-godišnji Hrvat dugo će pamtiti svoj povratak u Njemačku s godišnjeg odmora u Hrvatskoj.  Kako piše Passau Neue Presse (pnp), a prenosi Fenix magazin, 53-godišnjaka je u četvrtak, dok se vraćao iz Hrvatske, na autocesti BAB A8 u Pidingu zaustavila granična policija i oduzela mu automobil. Put je morao nastaviti vlakom.

Policija je u priopćenju medijima objasnila i što se dogodilo. Naime, Hrvat je sredinom kolovoza u zračnoj luci Friedrichshafen unajmio Audi A5 zbog odlaska na godišnji odmor u Hrvatsku.

Prema vlastitom priznanju, neplanirano se zadržao dulje od predviđenog, ali to nije javio tvrtki za iznajmljivanje automobila. Budući im se nije javio, a niti je na vrijeme vratio automobil, tvrtka je prijavila nestanak automobila njemačkoj policiji. Kako prenosi PNP, Hrvat je graničnoj policiji rekao kako je u Hrvatskoj imao određenih problema pa nije uspio obavijestiti tvrtku za iznajmljivanje automobila u Njemačkoj.

No, problemi pri povratku počeli su i prije ulaska u Njemačku. U Sloveniji mu je slovenska policija oduzela vozačku dozvolu jer su ga zaustavili u vožnji bez vinjete. Kako nije mogao platiti kaznu, jer nije imao novaca, policija mu je zadržala vozačku i dokumente o vozilu.

Zbog toga što nije imao vozačku, dokumente, a imao je i prijavu jer nije na vrijeme vratio automobil, njemački granični policajci su mu ispisali kaznu i oduzeli Audi koji će biti vraćen tvrtki za iznajmljivanje. Policija u priopćenju nije objavila detalje i identitet hrvatskog vozača.

Izvor Net.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Posljednji ispraćaj posmrtnih ostataka 15 Hrvata ubijenih 1946. po nalogu OZNE
>>> LEŽAO NA CESTI – Djevojka autom usmrtila muškarca koji je ležao na cesti
>>> Nova pravila o kupovini preko granice: Uskoro se neće više moći u Hrvatsku ući sa štekom cigareta
>>> OPA, STOŽER POČEO SPOMINJATI MISE: Donio nove mjere za, u jednoj se izričito spominje misa, evo što sve treba znati
Komentari

Najnovije