Subota, 11 srpnja, 2020

MRTAV HLADAN DJELATNIKU NA BENZINSKOJ: ‘Oprostite, ne bi bilo loše da dezinficirate ključ..mi vam imamo koronu’

Zbog sumnje da su širili i prenosili zaraznu bolest jer se nisu pridržavali uputa za sprečavanje širenja kao niti mjera zaštite koje su im bile naložene, zagrebačka policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijela kaznene prijave protiv dvoje umirovljenika, točnije vremešnog bračnog para iz okolice Zagreba.

Neodgovorni supružnici iz samoborskog kraja su, kako doznajemo, prekjučer u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević dobili dijagnozu da su pozitivni na Covid-19. Međutim, njihovo zdravstveno stanje nije bilo toliko loše da ih se hospitalizira, već su dobili sve potrebne mjere za kućnu karantenu i kako postupati u toj situaciji.

Dok cijeli svijet strepi od koronavirusa te se provode stroge krizne mjere, zaraženi supružnici su 24. ožujka nakon popodneva provedenog u điru, došli oko 18.50 sati na benzinsku crpku Lukoil na zagrebačkoj Ilici. Do tamo su se dovezli u svojem osobnom automobilu. Bili su bez maski, rukavica. Kao i inače.

– Molim vas, moram u WC, ali je zaključan – rekao je 70-godišnji muškarac djelatniku benzinske crpke koji mu je odmah dao ključ od toaleta. Odložio ga je na pultu te ga je umirovljenik zgrabio i odjurio izvan prodajnog prostora jer se toalet nalazi s vanjske strane. Nakon što je obavio ono što je morao, uslijedio je šok od kojeg se još dugo djelatnici benzinske neće oporaviti. Njegova godinu dana starija partnerica je ključ vratila i stavila ga na pult te na zaprepaštenje prisutnih rekla: – Dezinficirajte, molim vas, ključ. Znate, mi smo oboje pozitivni na koronavirus, prenosi jutarnji list

Bio je to okidač da se na noge digne policija pa je najbliža ekipa koja neumorno partolira gradom i hvata kršitelje zakona, stigla na benzinsku postaju.

Uz detaljna obrazloženja zaraženim supružnicima da sjednu u vozilo i pričekaju daljnje naredbe, policajci su ih slijedili u koloni svojim vozilom.

Pritom su već na noge bili dignuti i liječnici iz Zarazne bolnice koji su policajcima dali podrobna objašnjenja kako reagirati i što učiniti za sigurnost svih njih.

– Policijski službenici su na sigurnoj udaljenosti i bez kontakata utvrdili njihov identitet te ih upozorili da uđu u svoje vozilo. Obavili su provjeru s Klinikom za infektivne bolesti te dobili povratnu informaciju da su osumnjičeni uistinu zaraženi ovim opasnim virusom te da su im ranije uzeti brisevi, uzorci krvi i potvrđen virus. Osumnjičeni su, uz policijsku pratnju, na siguran način dopraćeni nadležnu bolnicu gdje su ih dočeli zdravstveni djelatnici i preuzeli na hospitalizaciju – priopćila je zagrebačka policija.

Nesavjesni umirovljenik i njegova, jednu godinu starija “suborkinja” s kojom je prekršio zakon, po ozdravljenju suočit će se s kaznenim prijavama, a potom i sankcijama. A kazne ne bi trebale nipošto biti blage s obzirom na situaciju u kojoj se država nalazi već neko vrijeme te se kraj agoniji ne nazire još.

A benzinska crpka koju su kontaminirali nesavjesni i bezobzirni umirovljenici je odmah po saznanju zatvorena te sukladno epidemiološkim pravilima biti će dezinficirana u cijelosti.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> IMA NADE! PRIJELOMNO OTKRIĆE: Kineski znanstvenici potvrdili, nazire se kraj pandemije?
>>> VIDEO: RAZOČARANI NEDOSTATKOM SOLIDARDNOSTI TALIJANI SKIDAJU EUROPSKE ZASTAVE, slave Ruse i Kineze!
>>> CAPAK NEMOŽE VJEROVATI: “Razočaran sam ponašanjem Hrvata..to je scenarij koji čeka Hrvatsku”
>>> MINISTAR ODUŠEVIO KOMENTAROM: Odgovorio medicinskoj sestri koja je ušla u 18. sat smjene
Komentari

Komentari